Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence & Rosa Linn – “WDIA (Would Do It Again)”

©CPU – Stijn Verbruggen

In 2019 won Duncan Laurence het Eurovisiesongfestival namens Nederland met het prachtige “Arcade”. Het nummer werd een enorme hit in Europa dankzij zijn winst en is inmiddels meer dan 800 miljoen keer gestreamd. De song kreeg vorig jaar dankzij TikTok plotseling een tweede leven en daardoor werd het ook buiten Europa een hit. Zo mocht hij onder andere optreden bij Ellen DeGeneres. Rosa Linn daarentegen won het Eurovisiesongfestival niet namens Armenië, zij kwam niet verder dan de twintigste plek met het nummer “SNAP”. Pas na het songfestival werd ook zij opgepikt en ging het liedje viraal op TikTok. En zo werd ook dat nummer meer dan 270 miljoen keer gestreamd, waardoor ze haar finale doorbraak beleefde. 

Nu bundelen ze hun krachten en brengen ze “WDIA (Would Do It Again)” uit. En dat nummer is gelijk ook het eerste wat je zou verwachten van een duet van deze twee gevoelige muzikanten. De single opent prachtig met een piano en de stem van Rosa Linn. Het wordt mooi klein gehouden en niks wordt overdreven. Wanneer Duncan het overneemt van Linn is het de kracht van het kleinhouden die onze aandacht trekt. Wat opvalt is dat de stemmen van Laurence en Linn erg goed bij elkaar passen, als een soort van puzzelstukjes vallen ze in elkaar. Het nummer gaat over de emotionele nasleep van een breuk: eenzaamheid, verdriet, spijt – ze storten zich in de diepte en vragen zich af of de ander nog aan hen denkt. In het refrein wordt er ook mooi gezongen: ‘If I could go back, chasing what we had, straight through the pitch black, I would do it again.’ Door de toevoeging van de drums en een bas in het tweede deel komt er wat meer pit in het liefelijke nummer, en op een of andere manier begint het ook wat meer te swingen. Met al deze toegevoegde ingrediënten vormt het een mooi geheel. 

“WDIA (Would Do It Again)” is een zeer vermakelijk duet geworden tussen twee oud-deelnemers die het Eurovisiesongfestival al lang ontgroeid zijn. Het zou ons dan ook niks verbazen als dit in geen tijd opgepikt wordt door de radiostations en een hit wordt.

In 2023 speelt Rosa Linn in het voorprogramma van Ed Sheeran tijdens zijn tour doorheen Noord-Amerika. Duncan Laurence trekt de komende maanden op tour door Europa. Hij speelt onder andere in Het Depot in Leuven op 29 oktober en in de Melkweg in Amsterdam op 25 oktober. Voor beide shows zijn nog kaartjes. 

Duncan Laurence: Facebook / Instagram
Rosa Linn: Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #42

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence - "Rest In Peace"

Na zijn winst op het Songfestival in 2019 loopt de carrière van Duncan Laurence redelijk vlot. Het feit dat het lied waarmee…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence - "Anything"

Eind mei moest Skyboy, het tweede album van Duncan Laurence, uitkomen. De zanger stelde die uitgave uit omwille van mentale druk, want…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.