Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tom Skinner – “The Journey”

© Alex Kurunis

Toen jazzgroep Sons of Kemet uit elkaar ging in 2022, was het niet meteen duidelijk wat de toekomst voor drummer Tom Skinner in petto had. De breuk werd namelijk niet concreet omschreven als permanent, maar eerder als ‘onder voorbehoud’, waardoor nieuw materiaal in de toekomst niet per se uitgesloten werd. Tijdens zijn tenure bij Sons of Kemet had Skinner al solomateriaal uitgebracht onder de naam Hello Skinny, maar dit jaar kondigde hij het eerste studioalbum onder zijn officiële naam aan: Voices of Bishara. Skinner drumt sinds 2020 ook voor de supergroep The Smile, bestaande uit hemzelf en Radioheads Thom Yorke en Jonny Greenwood, maar het is duidelijk dat een tweede soloproject niet kon uitblijven. De eerste single van Skinners opkomende album, genaamd “Bishara“, verscheen een dikke maand geleden, en nu is het de beurt aan opvolger “The Journey”.

“Bishara” was een nogal chaotisch nummer. De onrust galmde door elke noot, maar op een niet-storende manier waardoor het lekker wegluisterde. Puike track, en het zou zeker gekund hebben dat de rest van het album eveneens van dat ordeloze kaliber zou zijn, maar met “The Journey” gooit Skinner het toch over een andere boeg. De intro van dit nummer heeft nog wel wat weg van Fugazi’s “Waiting Room” of misschien zelfs meer van The Sorcerers’ “Opening Titles“, in de zin dat de openingsnoten het ganse nummer ook blijven terugkomen, zij het steeds in een iets andere vorm. Deze meer gestructureerde aanpak maakt “The Journey” veel gefocuster dan “Bishara”, omdat bij dit laatstgenoemde nummer elk instrument uiteindelijk meer en meer verdwijnt in een indrukwekkende, maar incoherente smeltkroes. Hier komen de cello, de drums, de saxofoon en de bas mooi tot hun recht, en krijgen ze zowel individueel als collectief de kans om een indruk na te laten. In dat opzicht is Skinner dus alvast zeker geslaagd.

Op 4 november 2022 komt de volledige plaat uit via Brownswood Recordings. Of we in de tussentijd nog singles zullen krijgen, valt te betwijfelen, maar onze honger is alvast redelijk gestild. Mark the date!

YouTube / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

10 posts

About author
https://letterboxd.com/aghyari
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GoGo Penguin - "Glimmerings"

Het is intussen weer enkele jaren geleden dat het Britse jazztrio GoGo Penguin een langspeelplaat op de wereld losliet. Niet dat de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isolde Lasoen - "Bed & Breakfast"

In 2017 debuteerde Isolde Lasoen als solo-artieste naast haar drumwerk bij DAAN en Absynthe Minded. Na haar debuut Cartes Postales brengt ze volgend…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.