Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Depresión Sonora – “Voy a Explotar”

In mei 2020 uploadde de Spaanse Marcos Crespo zijn eerste demo als Depresión Sonora. Hij had nauwelijks kunnen voorstellen dat deze vijfnummerige schijf de beste demo’s zouden worden van een van de vreemdste jaren van ons leven. “Ya No Hay Verano” of “Hasta Que Llegue La Muerte” werden binnen een paar maanden de favoriet van miljoenen luisteraars op digitale platforms, waardoor deze ep in een handomdraai een klassieke verzameling werd. “Voy a Explotar” is het tweede voorschot van de debuutplaat.

“Voy a Explotar” is typische jaren 80 new wave, maar heeft ook trekken mee van postpunk. Het roept invloeden op van Molchat Doma en toont ons hoe de spankracht van zijn muziek geen einde kent. De ritmische drums en invallende gitaarsolo’s geven je direct de kriebels om te dansen, niet wetende dat er een diepe betekenis achter het nummer zit. Hij verwerkt namelijk een noodzakelijke eerlijkheid in het nummer. Marcos legt trauma’s en littekens bloot. Zijn teksten slaan soms een verwarrende weg in, waardoor we de oprechtheid van zijn woorden kunnen opvatten als een kreet om nood. We hebben namelijk allemaal wel eens het gevoel gehad dat we zullen ontploffen van boosheid. Melodieus gezien is het nummer constant hetzelfde. Het blijft hangen, maar dit komt omdat er geen verandering aanwezig is. Een bridge met een stevige gitaarsolo of een emotioneel en zwevend moment wordt gemist. Verder is het een super catchy nummer dat zeker weer de nodige streams zal verzamelen.

De bijhorende videoclip geeft het chaotische, maar geniale brein van Marcos weer. Mooie beelden en alternatieve effecten trekken meteen je aandacht. We zijn alvast benieuwd naar het langverwachte debuutalbum.

FacebookInstagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

10 posts

About author
doe je ding.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Tramhaus – “The Goat” & “Beep Beep”

Dat de Rotterdammers van Tramhaus goed op weg zijn een prominente plaats in de Nederlandse postpunkscene in te palmen, hoeft al lang…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Opus Kink – "Dust"

De zes Britse kerels van Opus Kink hebben de handen uit de mouwen gestoken en komen naar aanleiding van hun nieuwe ep…
AlbumsRecensies

The Simps - Siblings (★★★★): Puberale postpunk van een dynamisch duo

Je kent misschien wel een groep die je terugbrengt naar die zorgeloze tienerjaren in het skatepark. Zelfs als je zoals ons amper…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.