Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lous and The Yakuza – “Kisé”

© Charlotte Wales

Ruim anderhalf jaar geleden bracht Lous and The Yakuza met Gore een eerste album uit. Die plaat, ondanks een absolute parel, kon echter niet van de visibiliteit genieten die het verdiende. De boosdoener? Een pandemie die de wereld meermaals plat wist te leggen. Aan de kwaliteit van haar muzikale creaties lag het alvast niet, want met El Guicho (die onder meer met ROSALÍA werkte) achter de knoppen, zat het plaatje wel goed. Na enkele samenwerkingen, lijkt er ook vanuit het hoofdkwartier van Lous heel wat te broeien. Zo kondigde ze onlangs haar eerste tour aan en krijgen we met “Kisé” de eerste single van een nieuw project waarvan we de komende tijd ongetwijfeld nog meer zullen horen. 

Er breekt een nieuw tijdperk aan voor Lous and The Yakuza en daarvan is het artwork alleen al een indicatie. Dat de artieste een duidelijke admiratie heeft voor de Japanse cultuur, was al duidelijk toen ze een naam voor haar muzikaal project moest kiezen, maar die lijn wordt nu extra dik doorgetrokken. “Kisé” balanceert moeiteloos op de breuklijn tussen verschillende genres, terwijl de vocalen van Lous intrigerender en volwassener klinken dan op Gore. Een goeie twee minuten heeft ze nodig om ons met een prominente baslijn en catchy melodie te overtuigen. Daarmee krijgen we niet meteen een bijzonder vernieuwend nummer, maar vooral een wake up call: Lous and The Yakuza is terug, sterker dan ooit en vastberaden om nu wel door te breken zoals we dat in 2020 al in onze glazen bol zagen. 

Lous and The Yakuza staat op 1 juni in de Brusselse Botanique. Wie nog geen tickets wist te bemachtigen voor de show is eraan voor de moeite, want het concert is inmiddels hopeloos uitverkocht.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Lolo Zouaï @ Botanique (Orangerie): Bitterzoete avond

Tot enkele jaren geleden verkocht de Frans-Algerijnse Lolo Zouaï gewoon hamburgers in New York, maar ondertussen trekt ze de wereld rond om…
InstagramLiveRecensies

Lous and The Yakuza @ Ancienne Belgique (AB): Nergens beter dan thuis

Belgische artiesten die het op heel wat plekken in de wereld goed doen, ze zijn nog steeds een rariteit. Lous and The…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

MEUTE, Men I Trust, The Blaze en meer naar Dour 2023!

Binnen exact zes maanden gaan de poorten van de festivalweide van Dour open en om de verwachtingen nog wat te laten stijgen,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.