Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dream State – “Taunt Me”

Dream State zit in een nieuw jasje. Frontzangeres C.J. Gilpin en gitarist Rhys Wilcox maakten in februari bekend de band te hebben verlaten om uiteenlopende redenen waardoor Aled Evans als enige originele lid van de band overblijft. In alle rust formeerde hij Dream State opnieuw en haalde hij naast een nieuwe zangeres, ook een nieuwe drummer en bassist in de band. De ziel van de Britse band uit South Wales is daardoor een beetje verdwenen en dat is voor heel wat fans toch even slikken. Met een eerste nieuwe single “Taunt Me” kunnen ze de twijfel en teleurstelling in ieder geval niet wegvegen.

Het blad omdraaien en met een lege pagina beginnen, dat is wat Aled Evans voor ogen had met Dream State 2.0 . Het resultaat is echter iets minder fraai dan het idee, want “Taunt Me” komt op heel wat vlakken wat tekort. Enerzijds is de songwriting minder overtuigend en net iets te cliché en anderzijds hebben ze met Jessie Powell een zangeres die net iets te weinig haar stempel kan drukken op het nummer. Enkel in de wat harde stukken komen we vocaal aan onze trekken en voelen we dat er potentieel zit in de nieuwe Dream State-formatie. Voor de rest blijft de band iets te braaf en te weinig doortastend. Dream State is duidelijk nog wat zoekende naar hun eigenlijke band-DNA.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1917 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dream State - "Monsters"

Vorig jaar kwam Dream State via Primrose Path met een geweldige introductie in de muziekindustrie. Hun debuutplaat bevat alles wat je van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dream State - "Twenty Letters"

Het is niet langer een droom meer, maar bijna werkelijkheid: het nieuwe album van Dream State komt er binnen tien dagen aan….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dream State - "New Waves"

Fans van het iets steviger werk hebben de naam Dream State al zeker eens horen passeren. Vorig jaar bracht de band uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.