Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dream State – “Twenty Letters”

Het is niet langer een droom meer, maar bijna werkelijkheid: het nieuwe album van Dream State komt er binnen tien dagen aan. De band uit het zuiden van Wales is al een dikke vijf jaar een weg aan het banen in de posthardcore-wereld en dat toch al met aardig wat succes. Ze mochten heel wat ervaring opdoen als support van onder andere The Amity Affliction en binnenkort vergezellen ze ook nog eens Being As An Ocean op een deel van diens Europese tour. Ze hebben dan ook duidelijk hun tijd genomen om aan hun debuut te werken waarbij ze de hulp kregen van producer Dan Weller (werkte eerder al samen met Enter Shikari). “Twenty Letters” is het laatste nummer dat de band voor de release van hun debuut lost.

Dream State verwerken behoorlijk wat popklanken in hun potige posthardcore en dat zorgt bijgevolg voor heel wat bombast. Zangeres CJ Gilpin haalt tijdens het refrein weer haar krachtige en powervolle zangstem boven en weet ons vooral met haar screams van de sokken te blazen. “Twenty Letters” is ook een nummer dat twee extremen kent, aan de ene kant klinkt het heel braafjes terwijl ze hier en daar ook wat wilder om de hoek weten te komen. Had dat laatste ook wat meer in het nummer gespeeld, hadden ze ons nog wat meer kunnen overtuigen. “Twenty Letters” is geen slecht nummer, maar klinkt in zijn geheel iets te gestroomlijnd.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2078 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2024 (Festivaldag 4): Dank voor stank

In Dessel was het gisteren een prachtige zomerdag die zorgde voor een opperbeste stemming op de camping en het festivalterrein. Na twee…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dream State - "Taunt Me"

Dream State zit in een nieuw jasje. Frontzangeres C.J. Gilpin en gitarist Rhys Wilcox maakten in februari bekend de band te hebben…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dream State - "Monsters"

Vorig jaar kwam Dream State via Primrose Path met een geweldige introductie in de muziekindustrie. Hun debuutplaat bevat alles wat je van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.