Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WIES – “Ik Zie Ik Zie”

© Lin Woldendorp

Het gaat goed met het Amsterdamse WIES, en niet zo’n klein beetje ook. Sinds debuutnummer “Soms Is Het Te Laat” uitkwam, werd de band gezien als een grote belofte en dat maakte ze driedubbeldwars waar. WIES is een Nederlandstalig poptrio bestaande uit Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Dan Huijser. Ondanks dat er een pandemie tussen zat; werkte de band ongelofelijk hard naar hun doorbraak. Dat betaalde zich uit met het goed ontvangen debuutalbum Het Is Een Wies. Zowel in 2021 als 2022 verkocht de band zijn volledige clubtour uit. Ook stond WIES op onder andere Pinkpop, Best Kept Secret en Concert At Sea.

Gelukkig komt stilzitten niet echt voor in het woordenboek van WIES en mogen we met “Ik Zie Ik Zie” weer een nieuw pareltje in ontvangst nemen. Al vanaf het begin er is er een vernieuwend geluid te horen en dat is zeer fijn. Het leuke aan WIES is altijd al geweest dat het erg fris en energiek klinkt, maar op “Ik Zie Ik Zie” verrassen ze ons compleet. Vanaf moment één horen we een strakke elektronische drumbeat die aangevuld wordt met de typische stem van Rouwendaal. Met puntige zang zingt ze over bedrog en alles wat daarbij komt kijken. Je voelt aan alles dat het langzamerhand aan het opbouwen is naar een uitbarsting en deze uitbarsting komt in het refrein, waarbij de volumeknop flink omhoog wordt gedraaid. In een erg catchy refrein geeft Rouwendaal een flinke middelvinger naar degene die ontrouw is geweest en vraagt ze zich af of het voor die persoon allemaal waard was. Je voelt de boosheid in “Ik Zie Ik Zie” en dat is best wel lekker. Wat het nummer zo sterk maakt, is dat er veel laagjes in verscholen zitten, dit is goed te horen in het tweede couplet en laatste refrein, vooral de subtiele trompet valt op in het tweede couplet en in het laatste refrein gaat de speeldoos nog een stukje verder open.

“Ik Zie Ik Zie” knalt in ieder geval weer goed en het klinkt verfrissend in de oren. Je voelt en merkt de groei van de band en voor ons gevoel zit het een stuk strakker in elkaar als je het vergelijkt met eerdere singles. De komende maand staat WIES op Into The Woods ADE en touren ze in april met Krezip door Nederland.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WIES - "Blijf Weg"

Het is een week vol grote aankondigingen geweest voor WIES. Eerder deze week kondigde het Nederlandse trio de komst van hun tweede…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 2): Luide zaterdag

De zaterdag van Paaspop had een mooi zonnetje in petto van zodra de deuren van de weide openwaaiden. Het grote festivalterrein stond…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WIES - “Voor De Gek”

Het belooft weer een druk jaar te worden voor WIES. Het Nederlandse trio had met een hopeloos uitverkochte clubtour bij onze Noorderburen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.