Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Story Of The Year – “Tear Me To Pieces”

© Sharp Tone Records press photo

Aan het einde van de zomer verscheen het eerste teken van leven van Story Of The Year. Met “Real Life” lieten ze toen hun eerste single sinds 2017 los op de mensheid. Het was ondertussen al van de release van Wolves geleden dat het viertal uit St Louis, Missouri nieuwe muziek uitbracht. Maar de fans konden opgelucht ademen; aan de formule van posthardcore was amper iets veranderd. Vandaag schotelen ze ons de titeltrack van hun aankomende album Tear Me To Pieces voor en ook nu koken ze volgens het beproefde recept.

Zanger Dan Marsala mag vergezeld van een akoestische gitaar rustig het nummer openen. Zijn stem klinkt nog steeds even clean als op “Until The Day I Die”, maar de gitaren die een halve minuut later hun intrede maken zijn een pak harder dan op hun hitsingle. De mokerslagen volgen elkaar in sneltempo op. Hoe hard de breaks ook zijn, zoals steeds vinden ze het perfecte evenwicht tussen loeihard uithalen en melodieuze zang- en gitaarpartijen. Ook de gitaarriffs van Ryan Philips zorgen ervoor dat deze “Tear Me To Pieces” een hoge herkenbaarheid geniet.

Hun zesde album Tear Me To Pieces verschijnt op 10 maart 2023. De fans zullen dus nog eventjes geduld moeten uitoefenen. Al zullen we ons tegen dan nog wel aan enkele voorsmaakjes mogen verwachten.

Facebook / Instagram / Twitter /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.