Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine and the Queens – “la chanson du chevalier”

©CPU – Ymke Dirikx

‘I’m a man now’ klonk het op het openingsnummer van het debuutalbum van Christine and the Queens in 2013 en het leek haast een voorspelling. Ondertussen zijn de voornaamwoorden van de Franse artiest veranderd naar hij/hem en ligt het derde album binnen handbereik. Redcar les adorables étoiles gaat opnieuw gepaard met een nieuw alterego, zoals ook David Bowie dat al deed met Ziggy Stardust en The Thin White Duke. Na alterego Chris (ten tijde van het gelijknamige album) is het nu tijd voor Redcar. Redcar heeft zich intussen al geblesseerd aan zijn knie, waardoor de albumrelease van het rond dit personage draaiende album werd uitgesteld naar 11 november. Intussen krijgen we wel al een derde single te horen, na “Je te vois enfin” en “rien dire”. 

Het nieuwe “la chanson du chevalier” klinkt in de eerste seconden als iets rustig en dromerig, maar enkele harde stoten zorgen meteen voor een volledig andere stemming. Toch neigt het nummer nog steeds meer richting ballade in de plaats van dansbare nummers als “Christine” of “Damn, dis-moi”. Het lied bevat een zeker drama gehalte dat wat weg heeft van de Franse chanson, maar dan in een elektronisch jasje. Catchy is het echter niet te noemen wegens het ontbreken van een aanstekelijk refrein, of zelfs refrein in het algemeen. Redcar doet helemaal zijn eigen ding op dit nieuwe nummer en ergens siert het, al was een catchy insteek misschien geen slechte zaak geweest. “la chanson du chevalier” maakt ons in ieder geval wel benieuwd naar Redcar les adorables étoiles.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1197 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MGMT - "Dancing In Babylon" (feat. Christine and the Queens)

Het was tot voor kort alweer een hele tijd geleden dat we nog iets van MGMT hadden gehoord. Het duo, toch vooral…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
InstagramLiveRecensies

Christine and the Queens @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Theatrale bevrijding

Christine and the Queens leerden velen onder ons kennen met de hit “Christine” en niet veel later met het album Charleur Humaine….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.