Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine and the Queens – “la chanson du chevalier”

©CPU – Ymke Dirikx

‘I’m a man now’ klonk het op het openingsnummer van het debuutalbum van Christine and the Queens in 2013 en het leek haast een voorspelling. Ondertussen zijn de voornaamwoorden van de Franse artiest veranderd naar hij/hem en ligt het derde album binnen handbereik. Redcar les adorables étoiles gaat opnieuw gepaard met een nieuw alterego, zoals ook David Bowie dat al deed met Ziggy Stardust en The Thin White Duke. Na alterego Chris (ten tijde van het gelijknamige album) is het nu tijd voor Redcar. Redcar heeft zich intussen al geblesseerd aan zijn knie, waardoor de albumrelease van het rond dit personage draaiende album werd uitgesteld naar 11 november. Intussen krijgen we wel al een derde single te horen, na “Je te vois enfin” en “rien dire”. 

Het nieuwe “la chanson du chevalier” klinkt in de eerste seconden als iets rustig en dromerig, maar enkele harde stoten zorgen meteen voor een volledig andere stemming. Toch neigt het nummer nog steeds meer richting ballade in de plaats van dansbare nummers als “Christine” of “Damn, dis-moi”. Het lied bevat een zeker drama gehalte dat wat weg heeft van de Franse chanson, maar dan in een elektronisch jasje. Catchy is het echter niet te noemen wegens het ontbreken van een aanstekelijk refrein, of zelfs refrein in het algemeen. Redcar doet helemaal zijn eigen ding op dit nieuwe nummer en ergens siert het, al was een catchy insteek misschien geen slechte zaak geweest. “la chanson du chevalier” maakt ons in ieder geval wel benieuwd naar Redcar les adorables étoiles.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1014 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine and the Queens - "Tears can be so soft"

Een half jaar geleden bracht Christine and the Queens met Redcar les adorables étoiles een vierde en geslaagde langspeler uit. Opvallend was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine and The Queens - "To be honest"

Enkele maanden geleden trakteerde Christine and The Queens ons nog op het fenomenale Redcar les adorables étoiles. Hun vierde langspeler was er…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.