Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine and the Queens – “rien dire”

© CPU – Ymke Dirikx

Dat Christine and the Queens altijd voor de volle honderd procent opgaat in zijn muziek, leerde de geschiedenis ons al. De Franse artiest ging in het verleden al door het leven als Chris (naar het gelijknamige album), maar veranderde nu definitief zijn naam in Redcar. Die naamsverandering krijgt meteen ook een muzikaal staartje, want met Redcar les adorables étoiles ligt er een gloednieuw album klaar. De release van die plaat werd weliswaar een tijdje uitgesteld, gezien Redcar zich blesseerde en bijgevolg niet kon dansen in de releaseshows. Om het wachten te verzachten, brengt hij met “rien dire” nu wel nog een lekker voorsmaakje uit.

Met een kleine drie minuten op de klok sleept Christine and the Queens je opnieuw helemaal mee in zijn verhaal. Met minimale, zachte elektronica is het vooral de stem van Redcar die je doet wegdromen. Geleidelijk aan komt er dan een lichte stroomversnelling aan in de vorm van ietwat grootsere beats, maar het is en blijft vooral de coole sfeer van “rien dire” die redelijk indrukwekkend werkt. Groots in zijn intimiteit dus, waardoor we de schattige sterretjes uit de albumtitel op deze nieuwe single al voorzichtig horen voorbijflitsen.

Redcar les adorables étoiles verschijnt op 11 november.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2116 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MGMT - "Dancing In Babylon" (feat. Christine and the Queens)

Het was tot voor kort alweer een hele tijd geleden dat we nog iets van MGMT hadden gehoord. Het duo, toch vooral…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
InstagramLiveRecensies

Christine and the Queens @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Theatrale bevrijding

Christine and the Queens leerden velen onder ons kennen met de hit “Christine” en niet veel later met het album Charleur Humaine….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.