Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine and the Queens – “rien dire”

© CPU – Ymke Dirikx

Dat Christine and the Queens altijd voor de volle honderd procent opgaat in zijn muziek, leerde de geschiedenis ons al. De Franse artiest ging in het verleden al door het leven als Chris (naar het gelijknamige album), maar veranderde nu definitief zijn naam in Redcar. Die naamsverandering krijgt meteen ook een muzikaal staartje, want met Redcar les adorables étoiles ligt er een gloednieuw album klaar. De release van die plaat werd weliswaar een tijdje uitgesteld, gezien Redcar zich blesseerde en bijgevolg niet kon dansen in de releaseshows. Om het wachten te verzachten, brengt hij met “rien dire” nu wel nog een lekker voorsmaakje uit.

Met een kleine drie minuten op de klok sleept Christine and the Queens je opnieuw helemaal mee in zijn verhaal. Met minimale, zachte elektronica is het vooral de stem van Redcar die je doet wegdromen. Geleidelijk aan komt er dan een lichte stroomversnelling aan in de vorm van ietwat grootsere beats, maar het is en blijft vooral de coole sfeer van “rien dire” die redelijk indrukwekkend werkt. Groots in zijn intimiteit dus, waardoor we de schattige sterretjes uit de albumtitel op deze nieuwe single al voorzichtig horen voorbijflitsen.

Redcar les adorables étoiles verschijnt op 11 november.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1752 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine and the Queens - "Tears can be so soft"

Een half jaar geleden bracht Christine and the Queens met Redcar les adorables étoiles een vierde en geslaagde langspeler uit. Opvallend was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine and The Queens - "To be honest"

Enkele maanden geleden trakteerde Christine and The Queens ons nog op het fenomenale Redcar les adorables étoiles. Hun vierde langspeler was er…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.