Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christine and the Queens – “Je te vois enfin”

©CPU – Ymke Dirikx

Het is intussen vier jaar geleden dat Christine and the Queens hun tweede album uitbracht. Voor Chris creëerde de Franse artiest een nieuw genderbendend alter-ego waarnaar de plaat uiteindelijk vernoemd werd. De Frans-Engelse muziek was net zoals op Chaleur Humaine uit 2014 goed dansbaar en dat ging live dan ook gepaard met een blitse show met hippe dansmoves en Chris(tine) die zich ten volste smeet. Sinds de release van Chris bracht ze nog een heel sterke ep uit, enkele samenwerkingen en zelfs wat covers, maar nu krijgen we een nieuwe solosingle.

Wie een blitse comeback als “Damn, Dis-Moi” voor ogen had, zal misschien niet helemaal tevreden zijn met het nieuwe “Je te vois enfin”. De single heeft een uitnodigende beat, maar het is niet meteen een dansschijf te noemen. Dat is natuurlijk geen slechte zaak en de lichtjes nieuwe richting die de Franse inslaat lijkt bovendien veelbelovend. De synthpop voelt nog steeds retro aan, zoals bij Chris het geval was, maar klinkt toch net iets anders. We zijn dus benieuwd hoe de volgende nummers van Christine and the Queens gaan klinken en vooral hoe het nieuwe alter-ego Redcar zich verder zal ontwikkelen.

FacebookInstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MGMT - "Dancing In Babylon" (feat. Christine and the Queens)

Het was tot voor kort alweer een hele tijd geleden dat we nog iets van MGMT hadden gehoord. Het duo, toch vooral…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
InstagramLiveRecensies

Christine and the Queens @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Theatrale bevrijding

Christine and the Queens leerden velen onder ons kennen met de hit “Christine” en niet veel later met het album Charleur Humaine….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.