Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Theon Cross – “Wings”

© CPU – Jan Van Hecke

Als we aan Londense jazz denken, dan denken we aan Theon Cross. Naast lid van Sons Of Kemet is hij op zich ook een grote naam in die jazzwereld. Afgelopen zomer konden we op Gent Jazz van zijn kunsten genieten, want de Brit bracht ons een muzikaal cadeau. Solo bracht hij al twee albums uit, waarvan de laatste dateert uit 2021. Buiten zijn werk met Sons Of Kemet en alleen werkt de componist ook regelmatig samen met andere grote namen, zoals Jon Batiste en Emeli Sandé. Op deze nieuwe uitgave doet hij het echter alleen, niet dat we daarover klagen.

Op “Wings” combineert Cross zijn tuba met drums. We krijgen een nummer te horen dat perfect past bij de film The Man From U.N.C.L.E of Ocean’s Eleven, bij die laatste vooral in een scène waarin Danny Ocean zijn plan uitlegt. De Britse muzikant begint redelijk rustig, maar we merken dat hij opbouwt en steeds intenser begint door te dringen. De drums van in het begin zijn steeds meer aanwezig en dringen naar de voorgrond. Het klinkt bijna als een gevecht tussen tuba en drums, maar zoals te verwachten wint Cross’ tuba. Op het b-kantje kan je meteen ook een instrumentale cover horen van Aswad’s reggae-klassieker “Back To Africa”.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GoGo Penguin - "Glimmerings"

Het is intussen weer enkele jaren geleden dat het Britse jazztrio GoGo Penguin een langspeelplaat op de wereld losliet. Niet dat de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isolde Lasoen - "Bed & Breakfast"

In 2017 debuteerde Isolde Lasoen als solo-artieste naast haar drumwerk bij DAAN en Absynthe Minded. Na haar debuut Cartes Postales brengt ze volgend…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tom Skinner - "The Journey"

Toen jazzgroep Sons of Kemet uit elkaar ging in 2022, was het niet meteen duidelijk wat de toekomst voor drummer Tom Skinner…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.