Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LE MOTAT – “Niet doen”

LE MOTAT is het alter ego van Tato Wesselo uit Rotterdam. Hij houdt ervan om de grens op te zoeken en dat mag iedereen weten. Altijd op zoek naar de dunne lijn tussen genialiteit en slap geouwehoer schrijft en produceert hij Nederlandstalige alternatieve popsongs met een absurd rauw randje. Zijn liedjes gaan onder andere over seks, de liefde en over mensen die hun kop maar in ijs moeten steken. LE MOTAT ontving eerder al radioplay van onder andere 3FM, StuBru en KINK en werd al meer dan een half miljoen keer gestreamd. Verder stond LE MOTAT op rondreizende festivals als de Popronde, De Parade en verschillende kleinere festivals in Nederland.  

Na eerdere singles is er nu “Niet Doen” en ook hiermee weet hij tot het gekke aan toe mensen te raken. Deze single is onderdeel van zijn aankomende ep Goed Slecht dat gepland staat op 17 februari. “Niet Doen” begint met een heerlijke elektronische drumbeat die lekker rauw op ons dak valt. Het is interessant hoe LE MOTAT op elke single die hij tot nu toe uitbracht, zo herkenbaar klinkt: een sound vol donkere elektronische elementen en toch blijft het op een of andere manier luchtig zonder dat het cheesy wordt. Ook hier is dat herkenbare goed te horen, want Tato zingt dwingend in de coupletten dat iedereen niet moet doen alsof de zon altijd maar schijnt. Terwijl iedereen dat aan het doen is, lijkt het juist alsof hijzélf het net iets teveel aan het doen is. Doordat Tato het zo dreigend zingt, wordt het nummer aardig grimmig, maar dat is stiekem best wel lekker want het dreunt goed door allemaal. Zeker in de refreinen is “Niet Doen” erg dansbaar en is stil zitten niet echt een mogelijkheid. 

Met deze sound heeft LE MOTAT goud in handen want ook “Niet Doen” klinkt als een geoliede machine. Een machine die pas stopt als iedereen aangestoken is met het LE MOTAT virus. Wij zijn ieder geval aangestoken en zijn zeer benieuwd naar de ep. 

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elmer - "Laserfocus" (feat. LE MOTAT)

‘Zoals jullie weten kan ik erg goed rappen / Na de show neuk ik je meisje met een strapon / Mijn vlijmscherpe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.