Nieuwe singlesOude Bekenden

Première: Nieuwe single Parlor – “GLDN line”

© Nathan Dobbelaere

Het muzikale pallet dat Tim Toegaert beheert, kent vele geuren en kleuren. Van de metalriffs die hij uit zijn gitaar tovert bij Fleddy Melculy tot de schlagerriedeltjes die hij te berde brengt bij Willy Sommers: u vraagt, hij speelt. Alsof dit nog niet genoeg tijd opslorpt, vult hij de gaatjes nog op met productiewerk in de studio. Zo werkte hij al samen met RONKER, The Dutch Rudders en If I May. Maar wanneer hij zijn ei nergens kwijt kan in een van die vele projecten, is daar steeds zijn eigen kindje Parlor. Begin vorig jaar bracht Toegaert de debuut-ep Parlor in eigen beheer uit. De songs bezongen elk afzonderlijk een persoon die veel betekent in zijn leven en lieten een geluid horen dat ons bij de hand nam en katapulteerde naar het hart van de jaren negentig. Muzikaal sluit “GLDN line” perfect aan bij het geluid dat we toen te horen kregen. Wie de tekst meer aandacht gaat schenken, zal snel tot de conclusie komen dat deze “GLDN line” een duidelijk antwoord is op debuutsingle “Rebuild”.

Antwoorden worden zelden gevonden op de bodem van een fles rum. Toch kan de weg ernaartoe bezaaid liggen met inzichten. Gewapend met enkel een gitaar in de ene hand en een fles nectar van suikerriet in de andere ging Tim op nieuwjaarsdag op zoek naar die antwoorden. Het resultaat is even mooi als dat het simpel is; dedicated to life, dedicated to love. De gitaren verwelkomen met open armen al wie het horen wil. De opbouw verloopt gestaag en klimt stilletjes aan naar hoogtepunt. Ondertussen begeleidt de cleane stem van Toegaert je zachtjes maar zeker naar het refrein. Daar aangekomen barst “GLDN line” volledig open en voel je de boodschap tot in het diepste van je ziel binnenkomen. Het evenwicht tussen de universaliteit van de tekst en de emotie in de zang zorgen ervoor dat “GLDN line” een authentiek pareltje is dat recht uit het hart komt.

Parlor bewijst met deze nieuwe single dat hij een succesvol vervolg gebreeën heeft aan zijn uitstekende debuut-ep. “GLDN line” is niet de vooruitgeschoven single van een nieuw album. Wat we dan wel nog mogen verwachten van Parlor in de toekomst? Zoals Tom Petty het ooit zo mooi verwoordde: “the future is wide open.” Maar dat we nog gaan horen van Parlor, lijkt ons wel een zekerheid.

Instagram / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yves Paquet & Parlor - "Empty House by the Sea"

Yves Paquet is van zovele markten thuis. De Braziliaanse singer-songwriter bracht begin dit jaar zijn nieuwste album A Decent Man uit. Waar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Parlor – “Rebuild”

Tim Toegaert is voor velen nog een nobele onkende, al is de kans zeer groot dat je hem reeds aan het werk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.