Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Parlor – “Rebuild”

Tim Toegaert is voor velen nog een nobele onkende, al is de kans zeer groot dat je hem reeds aan het werk zag ergens ten lande. Als gemaskerde gitarist bij Fleddy Melculy, in een ver verleden bij Janez Detd op de lead gitaar of voor wie eerder houdt van het betere schlagerwerk bij Willy Sommers. En als we echt ver terug in de tijd gaan als zanger/gitarist bij de punkrock trots van Liederkerke: Dearly Deported!

Zoals bijna voor elke muzikant werd 2020 ook voor Tim een anus horribilis. Net een nieuwe plaat en de tour met Fleddy Meculy viel in het water, een zomertour met de heer Sommers: up in smoke. En plots was er veel teveel tijd om handen. Maar zoals Cruyf ooit zei: ‘Elk nadeel heb ze voordeel!’ Eindelijk was er tijd vrij om nog eens volledig zelf zijn eigen ding te doen; Parlor was geboren. Parlor is de ruimte waarin je samenkomt met vrienden en praat over het leven. En dat dit leven niet steeds over rozen gaat, wordt bij deze debuutsingle snel duidelijk. De eeuwige zoektocht naar de juiste balans in een relatie. Dat het leven niet altijd brengt wat je verwacht had: ‘You should have told me that our lives would be different.’

De sfeer wordt perfect vertaald naar de muziek. Vanaf de eerste noot overvalt de melancholie en tristesse je direct en word je meegezogen in de song. Rustig aan wordt de sfeer opgebouwd. Je wiegt gezellig mee op deze meeslepende ballad en wanneer het refrein aanbreekt, besef je pas echt de kracht van dit nummer. Dit refrein blijft heel de dag in je hoofd rondsluimeren. In tijden van streamingsdiensten waar je amper de tijd krijgt om nummers volledig te beluisteren, moet je direct raak schieten. Recht in de roos met deze oorwurm. Mensen die vertrouwd zijn met Tim zijn werk hadden waarschijnlijk meer en hardere gitaren verwacht, maar met dit debuut toont hij direct zijn veelzijdigheid aan. En hij weet hoe je een goeie song in elkaar bokst: Less is more!

De ep komt 1 februari uit en bevat vijf songs.

Website / Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.