Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weval – “Never Stay For Love” (feat. Eefje de Visser)

Het ziet ernaar uit dat Weval overloopt van de inspiratie, want waar het duo eind vorig jaar en eerder dit jaar nog met twee ep’tjes naar buiten kwam, zijn ze daar nu alweer met een nieuwe single. Of daar lijkt het toch op, want het nieuwe “Never Stay For Love” lag al een tijdje in het verschiet. Het nummer kwam tot stand toen het duo een tijd geleden samen met Eefje de Visser richting Duitsland trok, op vakantie. Afwerken lukte tot voor kort klaarblijkelijk niet, maar nu wordt duidelijk dat Harm Coolen en Merijn Scholte Albers de juiste beslissing namen door er hun tijd voor te nemen.

Doordat “Never Stay For Love” veelal in de lijn van eerder werk van Weval ligt, is het vooral Eefje de Visser die de opvallendste factor van het nummer vormt. Zo horen we haar voor een keertje in het Engels, maar klinkt ze weliswaar nog steeds even dromerig. De perfecte ondersteuning voor de donkerpaarse synthgeluiden die het nummer dragen, maar af en toe ook onderbroken worden door een diepe bas. Op die manier kabbelt de single voort, terwijl er hier en daar ook een stroomversnellinkje passeert. Geen grootse ontploffing op het meezingbaar refrein dus, maar gewoon een nummertje waarbij de vibes centraal staan. En dat is nog steeds waar Weval het best in is.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1624 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Eefje de Visser @ Ancienne Belgique (AB): Extra zoet

Aan alle mooie liedjes komt zoals altijd een eind, maar het verhaal van Bitterzoet leek even zelfs al voorbij nog voor het…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 2): De ingeloste verwachtingen

De openingsdag van Crammerock was er eentje om niet snel te vergeten. Kaiser Chiefs en Goldband bouwden beiden een zalig feestje en…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.