Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Rebebe – “Prozac”

© Mikaela Grogan

Een nieuwe dag, een nieuwe Deense artiest die we absoluut aan je willen voorstellen. Rebebe is nog maar twintig, maar brengt eind deze maand haar eerste ep uit. Daarvoor werkte ze samen met de bekende indiepopgroep Liss en de producer Villads Øster. Haar debuutsingle “DVDs” werd in haar thuisland al meteen opgepikt en katapulteerde haar tot de nieuwe alt-pophoop. Haar nieuwe single zal wellicht enkel maar helpen in het proces om internationaal ook potten te breken.

Aan de basis van haar muziek ligt steeds haar scherpe tekst, waarmee ze ongefilterd haar gedachten de vrije loop laat. Doe daar nog een gezonde portie alt-popmelodieën bij en je hebt met “Prozac” weer een zeer interessante single. De grens tussen indierock en pop lijkt in de single volledig te vervagen, waardoor ze meteen twee doelgroepen aanspreekt en in de voetsporen van onder andere Nilüfer Yanya kan treden. “Prozac” is niet voor de hand liggend en toch ook niet te ver gezocht. Smaakt naar meer.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1856 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #37

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.