Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Azertyklavierwerke – “Coconut Oil”

Azertyklavierwerke zet je wereld op z’n kop. Verwarrender dan wanneer je per ongeluk je klavier op qwerty hebt gezet. Met zoveel elektronische snufjes dat je je tegenwoordig vragen stelt bij Alan Van Rompuys energierekeningen. De discografie van de Brusselaar beweegt van kunstzinnig experiment naar schalkse klank- en woordfestijnen, maar het is ingewikkelder dan dat. Net toen we dachten hem enigszins te kunnen vastpinnen, introduceerde Azertyklavierwerke zijn nieuwe insteek: die van de grauwe popbeats en autotunewazigheden. Getuige ook zijn nieuwe single “Coconut Oil”.

Niet toevallig bestaat het nummer uit veelzijdige vettigheid, net zoals kokosolie zelf dus. Alans diepe stemgeluid sleurt ons mee richting duistere popdieperik. ‘There’s no reason to resist’, predikt de opengebloeide zanger — en gelijk heeft hij. In aanvulling met gezapige hiphopsentimenten wordt “Coconut Oil” een bevreemdende 16+-ervaring. We vallen in zwijm voor de kokosode van Azertyklavierwerke.

Op 28 oktober verschijnt Azertyklavierwerkes derde album.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2020FeaturesInstagramUitgelicht

35 albums die je misschien over het hoofd zag in 2020

Ondanks alle uitgestelde albums was ook het vreemde 2020 een releasemachine. De opgave om het bos door de bomen te blijven zien…
LiveRecensies

Azertyklavierwerke @ KADOC (Weerklank): Knotsgekke elektronica in een wondermooie kapel

Het was u misschien al eerder opgevallen, maar wij zijn fan van het concept van Inuit. Podium bieden aan jonge (Belgische) artiesten,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.