Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alan Walker – “Extremes” (feat. Trevor Daniel)

Soms kom je al eens iets tegen waarvan je je afvraagt hoe het daar in godsnaam is geraakt. Dat gevoel hadden wij ook toen we zagen dat Noorse dj en producer Alan Walker een show in de Lotto Arena zou spelen. Het kan aan onze mogelijks beperkte kennis van het genre liggen, maar veel meer dan een hitje met “Faded” (en misschien nog “Darkside“) had die man toch echt niet bereikt? Onze vermoedens werden onlangs dan ook werkelijkheid, gezien het concert in alle stilte ‘om productionele redenen’ naar de Ancienne Belgique werd verplaatst. Het moet in dat geval dan toch zijn dat er nog geen tweeduizend tickets over de toonbank waren gegaan… pijnlijk. Walker lijkt bijgevolg iets aan zijn populariteit te willen doen, en lost daarom met “Extremes” nu nog een singletje.

Het is in elk geval ook opvallend te noemen dat “Extremes” werkelijk waar een nieuw nummer is, gezien het klinkt als alles wat Alan Walker al eerder uitbracht. De single komt op gang met een piano, die al snel een elektronische toets krijgt en ondersteund wordt door de stem van Trevor Daniel en een licht beatje. Dat alles wordt even later in de blender gestoken met elektronische effecten, om dan te ontaarden in een dansbare cocktail. Een cocktail die we weliswaar al honderden keren voor onze neus geschoven kregen, waardoor we het zoals gezegd allemaal al wel eens hebben gehoord. Het blijft ons dus een raadsel wat van “Extremes” iets extreems maakt, maar aan de ticketverkoop van zijn show te zien, zijn we daarin niet alleen.

Alan Walker staat aanstaande zaterdag, 1 oktober, dus in de Ancienne Belgique in plaats van in de Lotto Arena.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lost Girls - Menneskekollektivet (★★★★): Noors duo levert ambitieus en compact debuut

Noorwegen heeft een sterke reputatie in de elektronische muziekwereld. Artiesten als Alan Walker, Kygo en Röyksopp hebben een naam voor zichzelf gemaakt…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 28 november - 4 december 2016

De eindejaarsijstjes beginnen ons al rond de oren te vliegen maar toch komen de laatste bands nog met videoclips op de markt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.