Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jean Dawson – “SICK OF IT*”

Fan van iets ruigere hiphop? Dan is Jean Dawson ongetwijfeld spek voor je bek. De laatste twee jaar is de Mexicaan-Amerikaan uitgegroeid van een niche-act tot een van de spannendste nieuwkomers in zijn genre. Artiesten als A$AP Rocky, Earl Sweatshirt en Kenny Mason doken al met hem de studio in, maar het is vooral op zijn eentje dat hij tot nu toe het meeste indruk wist te maken. Volgende week komt met CHAOS NOW* zijn inmiddels derde album uit en afgaande van de singles zou dat wel eens de grote doorbraak voor Jean Dawson kunnen betekenen. Met het gigantische energiebommetje “SICK OF IT*” blaast hij ons nu al helemaal omver.

Jean Dawson verenigt hiphop, indierock en punk tot iets zodanig cool dat je aan één luisterbeurt niet genoeg hebt om de genialiteit van “SICK OF IT*” te kunnen vatten. Met een pijlsnelle start schiet het nummer meteen raak uit de startblokken, om je twee minuten lang ook niet meer los te laten. Vooral de intensiteit van het refrein maakt indruk waar de vocale performance van Dawson er toch echt wel ferm bovenuit steekt. De gitaren en de drums geven het nummer nog een leuk punkgehalte zonder aan geloofwaardigheid in te boeten. De repeatknop druk je haast vanzelf in bij “SICK OF IT*” en dat doen we ook tot we volgende week met de rest van CHAOS NOW* mogen kennismaken.

Instagram / Facebook

2039 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jean Dawson - "New Age Crisis"

Genreloos zijn is de droom van heel wat artiesten, maar niet iedereen heeft de aanleg om dat te kunnen bewerkstelligen. Jean Dawson…
2022FeaturesUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2022

Het is bij albums nooit de bedoeling om ’the book by its cover te judgen’, maar dat is toch precies wat we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.