Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Personal Trainer – “Former Puppy”

© CPU – Ine Van Baelen

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar de meest effectieve personal trainer komt uit Nederland. De band rond frontman Willem Smit mat je weliswaar niet af met push-ups of sit-ups, maar krijgt je ongetwijfeld aan het bewegen in de moshpit. Dat Personal Trainer dus een gestoorde bende is, speelt enkel in hun voordeel; dat bewees het zevental al eerder. Nu zit er voor het eerst ook een groter project aan te komen, want met Big Love Blanket verschijnt binnenkort een debuutplaat van de Amsterdammers. Eerdere voorsmaakjes als “Key of Ego” en “Rug Busters” klonken in elk geval al veelbelovend, net zoals deze nieuwe “Former Puppy”.

Ondanks dat er een dikke vier minuten op de klok staat, windt Personal Trainer er geen doekjes om op zijn nieuwste creatie. Een brakke ‘la la la’ geeft het startschot voor wat een fijn, lofi en vooral rammelend nummer werd. Het is in dat opzicht vooral de heerlijke nonchalance waarmee Smit “Former Puppy” bij momenten brengt, al speelt de instrumentatie natuurlijk ook een belangrijke rol. Hier en daar een zwoel baslijntje, een groovy gitaar die met regelmaat naar de voorgrond treedt en bijgevolg een glimlach op je gezicht tovert. Personal Trainer heeft met “Former Puppy” zijn eigenheid in een nummer weten te steken, waardoor het een zonnestraaltje op een regenachtige dag uitbrengt.

Big Love Blanket verschijnt op 4 november. Op 17 november staat Personal Trainer in de Witloof Bar van de Botanique.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1624 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 10 beste Nederlandse albums van 2022

Dit jaar kwamen er een hoop uitstekende platen van Belgische bodem uit, waarvan we de twintig beste al aan je voorschotelden, maar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beire Kort #38

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.