Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Personal Trainer – “Rug Busters”

© CPU – Ine Van Baelen

Personal Trainer is een van de meest eclectische groepen in de bruisende indiescene van Amsterdam. Het project is het geesteskind van singer-songwriter Willem Smit, die in het verleden furore maakte met onder andere Palio Superspeed Donkey en Canshaker Pi. Nadat Smit als middelbare scholier al meerdere platen op zijn naam had staan, besloot hij enkele jaren geleden om een band op te richten waarvan hij het enige vaste lid is. Personal Trainer is zowel live als in de studio een vrolijke bende die samen slechts één regel volgt: er zijn geen regels. Met “Key of Ego” en “Milk” is het Amsterdamse collectief begonnen aan een nieuw hoofdstuk dat vandaag een nieuwe bladzijde krijgt.

Smit danst al eens graag op een podium. Dat feit wil hij vereeuwigen in het vier minuten durende “Rug Busters”. ‘Het idee was om een lied te maken dat mensen dichter bij elkaar brengt, ongeacht wie ze zijn, met wie ze zijn, wat ze geloven of wat ze hebben gedaan’, vertelt hij over het nummer. Voor de videoclip hebben Smit en zijn medetrainers zelfs een hele choreografie voorbereid. “Rug Busters” begint met een leuke conversatie tussen bas, drums en keyboard vergezeld door een stukje reggaegitaar. Na het tweede refrein duikt plots de mondharmonica op. Heel onverwacht is dat niet, want met zeven leden in een band is experimenteren al eens toegestaan. Voor de rest is “Rug Busters” Personal Trainer zoals we ze kennen: lo-fi, catchy en vol hilarische teksten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

40 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Personal Trainer - "Former Puppy"

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar de meest effectieve personal trainer komt uit Nederland. De band rond frontman Willem Smit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Personal Trainer - "Key of Ego"

We weten niet hoe het komt, maar het lijkt erop dat als je een nieuw postpunkbandje vormt, er altijd wat te beleven…
InstagramLiveRecensies

The Vices & Personal Trainer @ Trix Bar: Ogen open voor opgezweepte chaos

De Trix Bar werd gisteren gevuld door twee veelbelovende Nederlandse bands die ondertussen in eigen land al heel wat naam en faam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.