Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paramore – “This Is Why”

De laatste keer dat Paramore met een studioalbum op de proppen kwam, gaf de kalender nog 2017 aan. In de tussentijd is er dus veel gebeurd, al zat een comeback er al een tijdje aan te komen. Het volk zat met andere woorden te wachten op de opvolger van After Laughter, en die krijgt het nu ook. Het nieuwe “This Is Why” is de eerste single van het gelijknamige album, dat begin volgend jaar het levenslicht zal zien. Met het nummer tonen de Amerikanen in elk geval weer aan waarom ze zich mogen rekenen tot een van de meest toonaangevende bands binnen de poppunk, al is er vandaag ook zeker een vorm van evolutie hoorbaar.

Dat valt al op bij de begintonen, want de nieuwste creatie van Paramore komt redelijk groovy op gang. Dat heeft het nummer te danken aan een zwoele baslijn en wat flirterige gitaarklanken. Frontvrouw Hayley Williams draagt daar vanzelfsprekend ook haar steentje aan bij, al bloeit de track in de refreinen dan helemaal anders open. Wie de tracktitel kent, kan die namelijk al voor een stuk meescanderen, waardoor “This Is Why” binnen de kortste keren in je gehoorkanalen blijft galmen. Lekker verfrissend dus, zeker door de minimale elektronica die hoorbaar is op de achtergrond. Paramore keert met andere woorden door de grote poort terug, want met deze single hebben de Amerikanen ongetwijfeld een hitje te pakken.

This Is Why verschijnt op 10 februari.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1580 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paramore - "The News"

Voor fans van Paramore waren de afgelopen jaren een droge periode, maar gelukkig komt die nu op zijn eind. Met “This Is…
AlbumsRecensies

American Football - American Football (LP3) (★★★½): Coming of age pt. 3

Drie jaar hebben we moeten wachten op het derde American Football album, American Football (LP3). Valt goed mee, vergeleken met het hiaat…
LiveRecensies

Pale Waves @ Botanique: meesurfen op emotionele indie-golven

Europa en Amerika doorkruisen met maar twee singles op Spotify? Pale Waves uit Manchester doet het gewoon. De band hield vandaag halt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.