Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Man-Made Sunshine – “Life’s Gonna Kill You (If You Let It)”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Fans van Nothing But Thieves hebben allesbehalve te klagen. De band rond Conor Mason stond afgelopen jaar maar liefst vier keer op Belgische bodem met Moral Panic onder de arm, maar daar lijkt geen einde aan te komen. De frontman zat in de coronaperiode namelijk met nog een muzikaal ei, dat hij kwijt raakte in een nieuw soloproject. Dat kreeg de naam Man-Made Sunshine en fungeerde vooral als een soort uitlaatklep voor emoties en gevoelens waarvan de Brit vond dat ze verwerkt moesten worden. Hij bundelde al die ideeën dus in een ep, waaruit we met “Life’s Gonna Kill You (If You Let It)” nu een eerste voorsmaakje te horen krijgen.

Man-Made Sunshine loopt volledig parallel met Nothing But Thieves, wat ook duidelijk hoorbaar is aan het nummer. “Life’s Gonna Kill You (If You Let It)” heeft, buiten Masons uiterst herkenbare stemgeluid, weinig gemeen met de muziek van zijn andere project. Zo klinkt deze creatie uiterst ingetogen en elektronisch, te beginnen met de twinkelende piano waar de single mee van wal steekt. Toch is het vanzelfsprekend de Brit zelf die al snel in de schijnwerpers treedt, want met zijn stem tracht hij in de refreinen de gevoelige snaar te raken. Om daar volledig in te slagen, lijkt net dat laatste tikkeltje power te missen, al neemt het niet weg dat “Life’s Gonna Kill You (If You Let It)” op zich wel nog een krachtige sfeer uitstraalt. Met een kleine vijf minuten op de klok duurt de single alleen ietsje te lang om helemaal te blijven boeien, alsook betwijfelen we het elektronische stemeffect, maar in z’n geheel kent Man-Made Sunshine dus geen al te verkeerde start.

Een releasedatum voor de vijf nummers tellende ep is er nog niet.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1574 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Man-Made Sunshine (Nothing But Thieves): 'Hoe meer ik schreef, hoe meer ik mezelf genas'

Wie Nothing But Thieves zegt, denkt aan niet veel anders dan de oerdegelijke Britse rockband. Wie dan weer Man-Made Sunshine zegt, denkt…
AlbumsRecensies

Man-Made Sunshine - Man-Made Sunshine (★★½): Mag het ietsje meer zijn?

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker dat de frontzanger van een grote band ook solo zijn verhaal wilt brengen. Kijk bijvoorbeeld maar…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.