Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bill Callahan – “Natural Information”

Amerikaanse alt-country troubadour Bill Callahan werpt volgende maand een nieuw album de wereld in met de titel YTIAƎЯ. Nadat hij eerder deze maand “Coyotes” uitbracht, is nu ook de tweede single van het aankomende album te beluisteren. Intussen is de Amerikaan een gekende en welgekomen tooghanger in ieders muziekcollectie. Callahan bracht in het verleden al bijzondere muziek uit, en met deze tweede single lijken we wederom af te steven op een pareltje van een album.

De man brengt een boodschap met zich mee: ‘It felt like it was necessary to rouse people — rouse their love, their kindness, their anger, rouse anything in them. Get their senses working again’. Afgaande op de al uitgebrachte singles gebruikt Callahan optimisme en schoonheid als wapen. “Natural Information” klinkt fris en vol leven. Doorheen de vijf minuten klinken de band, de backing vocals, en koperblazers als een certificaat dat het leven waardevol en mooi kan zijn. De elektrische gitaar, die met verfijnde melodische progressies meandert doorheen het nummer, doet denken aan die van The Allman Brothers Band. Callahans stem werkt als een sterk ankerpunt doorheen de fleurige muziek, waardoor het nummer niet zweverig of doelloos wordt. De zelfbewuste tekst, zoals we intussen gewoon zijn van hem, drijft doorheen verschillende taferelen. Hij wandelt over de straat met zijn slapend kind en voelt een wind neerdalen op de huid: ‘Two millions years of data/Despite natural information’. Hier kaart hij dan toch een minder optimistische gedachte aan…

De speelse aanpak toont de muzikant op zijn joligst, dat maakt erg fijn gezelschap van hem. Hopelijk heeft Callahan nog meer van deze verrassingen klaarstaan. YTIAƎЯ verschijnt op 14 oktober.

Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Old Fire - Voids (★★★): Wegdromen in de kille nacht

Old Fire doet bij velen naar alle waarschijnlijkheid geen belletje rinkelen. Het project van de Amerikaanste producer en componist John Mark Lapham…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bill Callahan - YTI⅃AƎЯ (★★★★): Vertrouwd maar toch nieuw

Bill Callahan is op dreef. De Amerikaanse singer-songwriter nam rond het midden van vorig decennium een lange pauze om tijd met zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bill Callahan - "Coyotes"

Bill Callahan kondigde een nieuw album aan, en dat kun je niet beter doen dan meteen de eerste single  mee de ether…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.