Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Barno Koevoet & The Duijmschpijkers – “FAT SCUM”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Het water in Brugge is naast zeer troebel, ook uiterst vruchtbaar. De zelfverklaarde ADHD-rockers van Barno Koevoet & The Duijmschpijkers wonnen een klein jaar geleden de West-Vlaamse ronde van Sound Track en kregen daarmee een jaar lang begeleiding op maat. Daar lijken ze ook helemaal gebruik van te maken, want het vijftal gaat doordacht en zonder haast te werk. Deze zomer werden er zo bewust wat minder festivals, kelders en clubs plat gespeeld om zich te kunnen storten op de creatie van hun debuutalbum. Ondertussen komt de band weer wat piepen op de podia en met “FAT SCUM” krijgen we zelfs al een eerste singletje te horen.

Barno Koevoet & The Duijmschpijkers proberen samen te vatten in een aantal woorden is eigenlijk onbegonnen werk, maar één woord dat steeds opnieuw opduikt is furiositeit. Ook op hun nieuwe worp “FAT SCUM” treft deze omschrijving weer, al steekt achter die furiositeit ook opvallend veel diepgang en muzikaliteit. Een welgeplaatste riff hier, een doeltreffend drumpatroon daar; de band heeft in een jaar tijd hoorbaar heel wat stappen kunnen zetten. Frontman Arno Vanhoutte geeft “FAT SCUM” nog wat ruwheid en verleende het refrein een goede catchyness. Hier en daar horen we er wat Frank Carter & The Rattlesnakes in, maar dan muzikaal toch nog net wat bruter en robuuster. Onthoud de naam van deze mannen dus maar, want Barno Koevoet & The Duijmschpijkers is nog lang niet uitgezongen.

Barno Koevoet & The Duijmschpijkers speelt de komende weken in Café Central in Brussel (29/9), in de Trix in het kader van Meltheads & Friends (1/10), BADLANDS in Gent (29/10) en in de Stadsschouwburg van Brugge (29/10).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1768 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Muzieknieuwtjes

VI.BE lanceert derde editie van talentenwedstrijd Sound Track

De tweede editie liep nog maar net op z’n einde en daar is de derde al: twee dagen nadat de laureaten van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste namen Rock Herk 2023: The Hickey Underworld, The Haunted Youth, Front 242 en meer!

Het was je ongetwijfeld al opgevallen: het is deze week de ‘Week van de Belgische Muziek’. Alles draaide met andere woorden om…
Muzieknieuwtjes

Dit zijn de 9 finalisten van De Nieuwe Lichting 2023!

De snelste weg naar de top als jonge band of artiest, blijft binnen de Belgische landsgrenzen nog altijd die van het winnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.