Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Barno Koevoet & The Duijmschpijkers – “FAT SCUM”

©️ CPU – Joost Van Hoey

Het water in Brugge is naast zeer troebel, ook uiterst vruchtbaar. De zelfverklaarde ADHD-rockers van Barno Koevoet & The Duijmschpijkers wonnen een klein jaar geleden de West-Vlaamse ronde van Sound Track en kregen daarmee een jaar lang begeleiding op maat. Daar lijken ze ook helemaal gebruik van te maken, want het vijftal gaat doordacht en zonder haast te werk. Deze zomer werden er zo bewust wat minder festivals, kelders en clubs plat gespeeld om zich te kunnen storten op de creatie van hun debuutalbum. Ondertussen komt de band weer wat piepen op de podia en met “FAT SCUM” krijgen we zelfs al een eerste singletje te horen.

Barno Koevoet & The Duijmschpijkers proberen samen te vatten in een aantal woorden is eigenlijk onbegonnen werk, maar één woord dat steeds opnieuw opduikt is furiositeit. Ook op hun nieuwe worp “FAT SCUM” treft deze omschrijving weer, al steekt achter die furiositeit ook opvallend veel diepgang en muzikaliteit. Een welgeplaatste riff hier, een doeltreffend drumpatroon daar; de band heeft in een jaar tijd hoorbaar heel wat stappen kunnen zetten. Frontman Arno Vanhoutte geeft “FAT SCUM” nog wat ruwheid en verleende het refrein een goede catchyness. Hier en daar horen we er wat Frank Carter & The Rattlesnakes in, maar dan muzikaal toch nog net wat bruter en robuuster. Onthoud de naam van deze mannen dus maar, want Barno Koevoet & The Duijmschpijkers is nog lang niet uitgezongen.

Barno Koevoet & The Duijmschpijkers speelt de komende weken in Café Central in Brussel (29/9), in de Trix in het kader van Meltheads & Friends (1/10), BADLANDS in Gent (29/10) en in de Stadsschouwburg van Brugge (29/10).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1685 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single REINES - “Daisy”

REINES is een Gentse/Antwerpse band gevormd door de jonge indiepopproducers Loïc en Lissa. De twee leerden elkaar kennen op school en niet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Christian Club - "Ignorance" (feat. Mattias De Craene)

Elk jaar trekt op Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart de Heilig Bloedprocessie door de historische binnenstad van Brugge. De eveneens uit Brugge afkomstige band, met minstens…
Nieuwe singles

Sound Track bootcamp brengt jonge artiesten samen

Een drietal jaar geleden werd voor het eerst Sound Track tot leven geroepen. Het kansenconcours van VI.BE, Clubcircuit, AB en de Brusselse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.