FeaturesInterviews

Maak kennis met Mojo & The Kitchen Brothers: ‘We go with the flow!’

We hebben er lang op gewacht, maar op donderdag 6 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken we andermaal naar Brussel, waar we in Pilar opkomend talent een podiumplaats bieden. Een van de artiesten die je er aan het werk kan zien is Mojo & The Kitchen Brothers. De band met een voorliefde voor rock uit de jaren zeventig stelt zich graag aan je voor, alvorens ze onze showcase op een verschroeiende manier zullen openen.

Wie? Vijf muziekfreaks die zich vorig jaar na een aantal jamsessies hebben verenigd en sindsdien als een orkaan door Vlaanderen en Brussel aan het jagen is.

Wat? Hevige sixties en seventies progrock met een psychedelisch kantje verpakt in een tijdloos sausje

Voor fans van: Pink Floyd, King Crimson, King Gizzard & The Lizard Wizard en Pond

Socials: FacebookInstagramVI.BE

Hoe is Mojo & The Kitchen Brothers ontstaan?

Het is allemaal begonnen vanuit een idee dat de drummer/zanger kreeg uit zijn voorliefde voor rock uit de ‘70s. Het idee was om een band te vormen die deze energie en sound zo organisch mogelijk na kon bootsen. Na het optrommelen van vrienden en enkele jamsessies later, kwamen we erachter dat we niet enkel aan het nabootsen waren, maar ook onze eigen stempel op dit idee aan het zetten waren. Ondertussen wordt hier niet meer echt over nagedacht. De rauwheid en vloeibaarheid van deze muziek is nu dus een natuurlijk proces. De naam is een samensmelting van een quote uit de serie Fargo en eigen input. De quote luidt als volgt: “You make us sound like a prog-rock band. ‘Ladies and gentlemen, introducing Mike Milligan and the Kitchen brothers.’ Hier hebben we na hard nadenken Mojo & The Kitchen Brothers van gemaakt.

Wat was tot nu toe de mooiste dag in jullie muzikale leven?

Voor ons is dit onze eerste show. We kregen de unieke kans om deze in Moliets, Frankrijk te doen op Surfblend. Hier hebben we dan een uitzonderlijke vakantie van gemaakt dat bestond uit dagenlang surfen, drinken en bakken in de zon. De dag van onze eerste show was dit niet veel anders, alleen werd deze nog beter door het enthousiasme en spontaniteit van het publiek waar we onze eerste keer voor mochten spelen. Hier zijn we heel dankbaar voor!

Op welk festival zouden jullie graag eens willen staan en waarom?

Graag zouden we volgend jaar op Desertfest In Antwerpen/Gent staan. We bezoeken dit festival al jaren en dromen er sinds het begin al van om hier te kunnen spelen. Er spelen regelmatig idolen van ons en om hiernaast te kunnen staan, zou onbeschrijfelijk zijn. Nog een droom is om op Stoned And Dusted te spelen in Californië. Niet alleen is de locatie betoverend, maar nogmaals, de bands die er staan zijn idolen.

Wat zijn jullie doelen in de nabije toekomst?

Ons volgende doel is om een album op te nemen. Na nog wat planning en voorbereiding gaan we dit binnenkort kunnen verwezenlijken. We dromen groot, maar proberen hier niet al te hard over na te denken. We go with the flow!

Wat mogen we verwachten van jullie set op onze showcase?

Jullie kunnen een energieke, stevige performance verwachten met een sound die je zal bewegen naar de ’70s.

Zet je alvast op ‘aanwezig’ in het Facebook-event en mis geen enkel nieuws. De toegang is gratis, zonder inschrijving. Dat geeft iedereen de vrijheid om te komen. Alle verdere info op de site van Pilar.

1926 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Festivalnieuws

Trix deelt volledige poster WAO met o.a. ILA, Ão, Captain Kaiser en meer!

Aan de Antwerpse Noordersingel kijken ze met grote anticipatie uit richting februari. Trix zet dan namelijk traditiegetrouw de bloemetjes buiten met het…
FeaturesInterviews

Maak kennis met de finalisten van Sound Track Antwerpen!

Na wekenlang beraad en verschillende voorrondes in Brussel en alle provincies ten Noorden van de taalgrens, kon de jury de moed opbrengen…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Selectieronde 29/09 @ Het Bos (Antwerpen)

De Sound Track-machine is weer volop in gang geschoten, want vanaf deze maand vinden in heel het land de regionale voorrondes van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.