Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palaye Royale – “Lifeless Stars”

Wie fan is van Palaye Royale heeft weinig te klagen. De Amerikaanse band bestaande uit de gebroeders Kropp brengt op 28 oktober alweer een nieuw album uit, Fever Dream. De laatste maanden kregen we daar ook al een heleboel nummers uit te horen en de Belgische fans konden hun idolen zelfs op Pukkelpop aan het werk zien. De eigenzinnige groep dankt hun groeiende populariteit onder meer aan nummers als “Lonely” en “Mr. Doctor Man“, evenzeer als aan hun energieke concerten. Met “Lifeless Stars” is er nu zelfs al een zesde voorbode van Fever Dream.

Eigenlijk kan je Palaye Royale een beetje zien als een coolere en betere versie van Måneskin. Het is rockmuziek voor een bredere massa, maar met toch nog een beetje eigenheid en persoonlijkheid die het een edgy kantje geeft. “Lifeless Stars” is dan ook een weinig vernieuwend nummer, al zit de energie en de overgave van de band wel helemaal goed. Met name de raspende stemklank van Remington Leith hebben ze een bijzonder wapen in handen dat ze slim weten uit te spelen. Het refrein is, niet verrassend, wat voorspelbaar en is toch nog scherp gekruid genoeg om niet als eenheidsworst bestempelt te moeten worden. Palaye Royale balanceert met andere woorden op een dun koord tussen commerce en underground, al lijkt dat laatste gelukkig toch nog de bovenhand te nemen op “Lifeless Stars”.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1682 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Palaye Royale - Fever Dream (★★★½): Musical in delirium

Fans weten dat de unieke sound van de gebroeders Kropp zich niet makkelijk laat capteren onder de noemer van één genre. Palaye…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palaye Royale – “Broken”

Een jaar na de laatste singlerelease pakt de alternatieve rockband Palaye Royale uit met – we zijn niet anders gewend – opnieuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.