Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maria Mena – “It Was Love”

Op het gebied van zachte luisterpop heeft de Noorse Maria Mena nooit tekortgeschoten. Al zeven platen lang doet ze waar ze goed in is, met als enige uitschieter Weapon in Mind uit 2013, waar de synthesizers net een volume harder stonden dan normaal. Dus niet aan het geluid, maar enkel thematisch kunnen we aan een liedje horen bij welk album het past. Zo ging Growing Pains over haar scheiding en de laatste EP They Never Leave Their Wives over het verloop van haar affaire met een getrouwde man.

Met haar nieuwste single “It Was Love” dook de zangeres niet in haar eigen verleden. Op Instagram vertelt ze dat ze auditie deed voor een dramaserie, een ongemakkelijke ervaring waarbij ze concludeerde: ik schrijf liever de muziek. En dat deed ze dus. “It Was Love” is geïnspireerd op het verhaal van de regisseur van deze serie, die zijn vrouw aan kanker verloor en de serie daar los op baseerde. Expliciet wordt dat niet genoemd in “It Was Love”. Het kalme nummer, dat wat gospeltrekjes vertoont door de aanwezigheid van een koor en de benoeming van God in de tekst, is eerder een algemene boodschap aan haar luisteraars: leef en heb lief, ook met de dood in het vizier. Daarmee toont Maria Mena dat ze prima inzetbaar is voor waar zij zelf niet bekend mee is en er een universele ervaring van kan maken, eentje die voelbaar is in de zachte, melancholische klanken van “It Was Love”.

Website / Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence - "I Want It All"

Duncan Laurence is sinds hij het Eurovisiesongfestival won in 2019 een van Nederlands meest succesvolle en bekende artiesten geworden. De voorbije jaren…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sherman - Perseverance of the Foolhardy (★★★★): De aanhouder wint

De West-Vlaamse singer-songwriter Steven Bossuyt draait al wel even mee in de muziekwereld; in het begin van dit millennium vormde hij samen…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Imre - "What Happened to Jessie Brown?"

Vanaf vandaag verrijkt Imre de Graaf het Nederlandse folklandschap met haar debuutsingle “What Happened to Jessie Brown?”. Geïnspireerd door een reis naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.