Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Clockworks – “Advertise Me”

© Jan Klos

Om je muzikale droom waar te maken moet je soms drastische beslissingen nemen. Dat weet ook het Ierse viertal The Clockworks, dat drie jaar geleden zijn thuisstad Galway inruilde voor de Britse metropool Londen. Van daaruit is de band gestaag de indiewereld aan het veroveren en daarvoor heeft ze een heel bekwame manager in zijn rangen. Niemand minder dan Oasis-ontdekker Alan McGee ontfermt zich namelijk over de belangen van de band en dat betaalt zich stilaan uit. Binnenkort trekt de band op een uitgebreide Europese tour, nadat ze deze zomer onder meer al op Pukkelpop mocht staan. Aan nieuwe muziek ook geen gebrek, want na een ep in april is er nu het smaakmakende “Advertise Me”.

The Clockworks blijft voortborduren op zijn voorgaande nummers en ep’s, maar net daarin schuilt de kracht van “Advertise Me”. De vier heren hebben hun vakmanschap zo over de jaren kunnen aanscherpen en komen daardoor nog net iets strakker en gretiger over. De gitaren zijn loeihard, de drums worden aan een aardig tempo bewerkt en dan zit er met James McGregor nog een erg innemende zanger in hun midden die met zijn coolheid “Advertise Me” van een onheilspellende sfeer verzorgt. In het slot zorgt The Clockworks voor het laatste vuurwerk en zo eindigt het nummer met een passende climax. De Ieren doen dat goed daar in Londen, zoveel is duidelijk!

Op woensdag 16 november kan je The Clockworks aan het werk zien op het Fifty Lab festival in Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1977 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Clockworks - Exit Strategy (★★★★½): Brits goud

In 2018 maakte The Clockworks een plan: het uitverkopen van de bovenzaal met negentig plaatsen van Galway’s beroemde Roisín Dubh in mei,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Clockworks - "Westway"

In de schaduw van de eeuwig tikkende klokken van muzikale verandering en experimentatie, doemt The Clockworks op als een stralende ster in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.