Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Clockworks – “Advertise Me”

© Jan Klos

Om je muzikale droom waar te maken moet je soms drastische beslissingen nemen. Dat weet ook het Ierse viertal The Clockworks, dat drie jaar geleden zijn thuisstad Galway inruilde voor de Britse metropool Londen. Van daaruit is de band gestaag de indiewereld aan het veroveren en daarvoor heeft ze een heel bekwame manager in zijn rangen. Niemand minder dan Oasis-ontdekker Alan McGee ontfermt zich namelijk over de belangen van de band en dat betaalt zich stilaan uit. Binnenkort trekt de band op een uitgebreide Europese tour, nadat ze deze zomer onder meer al op Pukkelpop mocht staan. Aan nieuwe muziek ook geen gebrek, want na een ep in april is er nu het smaakmakende “Advertise Me”.

The Clockworks blijft voortborduren op zijn voorgaande nummers en ep’s, maar net daarin schuilt de kracht van “Advertise Me”. De vier heren hebben hun vakmanschap zo over de jaren kunnen aanscherpen en komen daardoor nog net iets strakker en gretiger over. De gitaren zijn loeihard, de drums worden aan een aardig tempo bewerkt en dan zit er met James McGregor nog een erg innemende zanger in hun midden die met zijn coolheid “Advertise Me” van een onheilspellende sfeer verzorgt. In het slot zorgt The Clockworks voor het laatste vuurwerk en zo eindigt het nummer met een passende climax. De Ieren doen dat goed daar in Londen, zoveel is duidelijk!

Op woensdag 16 november kan je The Clockworks aan het werk zien op het Fifty Lab festival in Brussel.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1682 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Fifty Lab 2022 (Dag 1): De tand des tijds

In het hartje van Brussel wemelt het de komende dagen weer van heel wat muzikaal talent van binnen en buiten de Belgische…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Clockworks - "Feels So Real"

Begin januari riepen we The Clockworks uit tot een van de ‘Grote Beren van Morgen‘ waardoor we ze dit jaar nog nauwlettender…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.