Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ruby Haunt – “Laughing Heart”

Dromerig. Zo kan je Ruby Haunt in één woord omschrijven. Het Amerikaanse duo neemt luisteraars keer op keer mee naar hogere sferen zoals ook Beach House of Cigarettes After Sex dat al eens durven te doen. Wie al bekend is met de band, weet dat ze regelmatig nieuwe muziek uitbrengt, want zo brachten de Amerikanen op zeven jaar tijd een tachtigtal nummers uit. Langspeler Watching the Grass Grow is nog maar net een jaartje oud en ondertussen werd er met “Shipwreck” en “Moonlight” al een mooie dubbelsingle uitgebracht. Het volgende album is al in aantocht en daaruit kregen we recentelijk “Glider” te horen. Met “Laughing Heart” doet Ruby Haunt ons nog ietsje meer uitkijken naar die nieuwe plaat.

“Laughing Heart” omschrijft zichzelf. Je hart gaat spontaan glimlachen van het nummer. Net geen zes minuten lang houdt Ruby Haunt je in de greep met wat voor hen een uptempo en pittig gekruid lied is, wat in feite betekent dat het nog steeds zeemzoet is en zoals we in het beginnen al verklapten: dromerig. De energieprijzen lijken ook bij Ruby Haunt de lucht in te gaan, want ruimte voor het heruitvinden van warm water is er hier niet. “Laughing Heart” is desondanks geen koude douche, maar een spannende tocht door droomland. De twee muzikanten spelen doorheen die zes minuten met spanning en ontspannen zo de luisteraar. Oogjes dicht en wegdromen dus.

Het nieuwe album van Ruby Haunt verschijnt op 17 november.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

944 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Ruby Haunt - "Shipwreck" & "Moonlighting"

Sinds 2015 bracht het Amerikaanse duo Ruby Haunt elk jaar een album uit, soms nog aangevuld met een extra ep of wat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Ruby Haunt - Watching the Grass Grow (★★★½): De zevende zweverige planeet

Het is nacht op de nieuwe planeet van Ruby Haunt. In een grasveld lig je te genieten van de stilte terwijl je…
Nieuwe singles

Nieuwe Ruby Haunt - "Skip-Tracing"

2015 was de start van een mooie traditie voor Ruby Haunt. Sindsdien bracht het duo elk jaar een album uit en daarnaast…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.