Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Circa Waves – “Do You Wanna Talk”

© CPU – Chris Stessens

Dat Circa Waves vandaag de dag nog altijd in één adem genoemd wordt met hun hitje “T-shirt Weather” uit 2013, hebben de mannen vooral te danken aan het feit dat ze sindsdien nog altijd op dezelfde golf surfen. Pun intended. Dat zorgt bijgevolg voor een nogal dubbel gevoel, want waar een aantal singles van de band zeker wel catchy binnenkomen, voelt het met regelmaat ook gewoon aan als meer van hetzelfde. De laatste tijd lijkt de inspiratie dan ook een beetje zoek, getuige ook het bijzonder middelmatige “Hell on Earth“. De mannen hingen er dan ook meteen een ep’tje aan vast, maar in tegenstelling tot wat wij vermoeden, is de kan klaarblijkelijk nog niet leeg. Het nieuwe “Do You Wanna Talk” is bijvoorbeeld alweer het startschot van een nieuw hoofdstuk.

Met Never Going Under heeft het viertal namelijk alweer een nieuwe plaat af, die, als we dit voorsmaakje mogen geloven, haast vanzelfsprekend in het verlengde zal liggen van de rest van de discografie. Met net geen twee en halve minuut op de klok is deze “Do You Wanna Talk” wel een tof nummertje geworden. Het tempo zit meteen goed en ook de gitaartjes klinken zoals gewoonlijk lekker zomers. De refreinen zijn dan weer kleine vreugde-explosies, die binnen de kortste keren in je hoofd blijven plakken. Een Circa Waves song volgens het boekje dus, die vandaag gelukkig wel heel wat geïnspireerder klinkt dan eerder werk. De zomer is dus nog niet voorbij!

Never Going Under verschijnt op 13 januari.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1465 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Circa Waves - "Hell on Earth"

Geen zomer zonder muziek van Circa Waves, want ook dit jaar hebben we weer prijs. Het viertal uit Liverpool scoorde in 2013…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock kondigt eerste namen aan met o.a. Kaiser Chiefs, Jake Bugg en Circa Waves

Eén van de weinige festivals die ook in 2021 plaatsvond, was Crammerock. Het festival in Stekene had toen zelfs een line-up met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - "Shady"

Singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer. Deze drie termen gebruikt de zeventienjarige Alfie Templeman om zichzelf te beschrijven. Laat je zeker niet misleiden door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.