Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Circa Waves – “Do You Wanna Talk”

© CPU – Chris Stessens

Dat Circa Waves vandaag de dag nog altijd in één adem genoemd wordt met hun hitje “T-shirt Weather” uit 2013, hebben de mannen vooral te danken aan het feit dat ze sindsdien nog altijd op dezelfde golf surfen. Pun intended. Dat zorgt bijgevolg voor een nogal dubbel gevoel, want waar een aantal singles van de band zeker wel catchy binnenkomen, voelt het met regelmaat ook gewoon aan als meer van hetzelfde. De laatste tijd lijkt de inspiratie dan ook een beetje zoek, getuige ook het bijzonder middelmatige “Hell on Earth“. De mannen hingen er dan ook meteen een ep’tje aan vast, maar in tegenstelling tot wat wij vermoeden, is de kan klaarblijkelijk nog niet leeg. Het nieuwe “Do You Wanna Talk” is bijvoorbeeld alweer het startschot van een nieuw hoofdstuk.

Met Never Going Under heeft het viertal namelijk alweer een nieuwe plaat af, die, als we dit voorsmaakje mogen geloven, haast vanzelfsprekend in het verlengde zal liggen van de rest van de discografie. Met net geen twee en halve minuut op de klok is deze “Do You Wanna Talk” wel een tof nummertje geworden. Het tempo zit meteen goed en ook de gitaartjes klinken zoals gewoonlijk lekker zomers. De refreinen zijn dan weer kleine vreugde-explosies, die binnen de kortste keren in je hoofd blijven plakken. Een Circa Waves song volgens het boekje dus, die vandaag gelukkig wel heel wat geïnspireerder klinkt dan eerder werk. De zomer is dus nog niet voorbij!

Never Going Under verschijnt op 13 januari.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tinlicker - "Nothing To Lose" (feat. Circa Waves)

Hoewel ze al muziek uitbrachten op enkele bekende dancelabels als Anjunadeep, mau5trap en Armada, hoort Tinlicker toch niet bij de meest spraakmakende…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
InstagramLiveRecensies

Circa Waves @ Botanique (Orangerie): Moshpits en singalongs bij de vleet

Toen zanger en gitarist Kieran Shuddal in 2013 wat nummers schreef en ze online smeet, sloeg hij erin om drie muzikanten te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.