Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Circa Waves – “Hell on Earth”

© CPU – Chris Stessens

Geen zomer zonder muziek van Circa Waves, want ook dit jaar hebben we weer prijs. Het viertal uit Liverpool scoorde in 2013 een zomerhit met “T-Shirt Weather” en duikt sindsdien met regelmaat op met fijne en catchy indierockdeuntjes. Toch is het ondertussen alweer meer dan twee jaar geleden sinds de band met een album op de proppen kwam, al was Sad Happy niet per se een verademing. Het grote probleem van de band is namelijk dat ze al jaren dezelfde hitjes herkauwt, waardoor de nieuwe muziek op zich wel leuk klinkt, maar toch ook vooral meer van hetzelfde is.

Dat is ook bij dit nieuwe “Hell on Earth” het geval; het dertiende zomerse nummertje in het dozijn dat Circa Waves al in zijn discografie heeft staan. Een kleine drie minuten trakteert de band ons op vrolijke indiegitaartjes en opzwepende refreinen. Live ongetwijfeld een energiebommetje, maar op plaat slaat de sfeer net iets minder over. De single klinkt namelijk iets te geforceerd, al kan dat ook te maken hebben met het feit dat de track geïnspireerd werd op het feit dat alles sneller, groter en beter moet in de hedendaagse gang van zaken. Hoe dan ook blijft Circa Waves zichzelf gewoon trouw, en dat betekent bijgevolg ook dat de band in 2015 is blijven hangen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1465 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Circa Waves - "Do You Wanna Talk"

Dat Circa Waves vandaag de dag nog altijd in één adem genoemd wordt met hun hitje “T-shirt Weather” uit 2013, hebben de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Crammerock kondigt eerste namen aan met o.a. Kaiser Chiefs, Jake Bugg en Circa Waves

Eén van de weinige festivals die ook in 2021 plaatsvond, was Crammerock. Het festival in Stekene had toen zelfs een line-up met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - "Shady"

Singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer. Deze drie termen gebruikt de zeventienjarige Alfie Templeman om zichzelf te beschrijven. Laat je zeker niet misleiden door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.