FeaturesInterviews

Maak kennis met Amrita Khan: ‘Ik wil het publiek absorberen in een magische safe space’

We hebben er lang op gewacht, maar op donderdag 6 oktober vindt er eindelijk nog eens een Dansende Beren Showcase plaats. Voor deze editie trekken we andermaal naar Brussel, waar we in Pilar opkomend talent een podiumplaats bieden. Een van de artiesten die je er aan het werk kan zien is Amrita Khan. We stellen ze graag al eens aan je voor al voor ze je met een akoestische set helemaal zal onderdompelen in haar eigen universum.

Wie? Jonge Brusselse met Russisch-Pakitaanse afkomst en een gouden stem.

Wat? Zeemzoete en poëtische soul meets r&b waar je heerlijk bij kan wegdromen.

Voor fans van: SZA, H.E.R., D’Angelo, Sabrina Claudio en Giveon

Socials: Instagram / Facebook / VI.BE

Hoe is Amrita Khan ontstaan?

Deze reis is heel natuurlijk begonnen. Ik trad op op een benefietconcert waar ik een eigen nummer bracht, en dat sloeg aan. Daarvoor wist ik dat ik het fijn vond om op een podium te staan, maar ik vulde dat in met acteren. Zo studeerde ik onder andere Theater aan het RITCS in Brussel. Dat ik een goede stem had en kon schrijven, was ik compleet vergeten. (lacht) Goed dat ik heb geluisterd naar mijn intuïtie.

Wat was tot nu toe de mooiste dag in je muzikale leven?

Elke keer ik word gevraagd voor een event of project waar ik zelf ook in geloof, vind ik een mooi moment in mijn muziekcarrière. Het doet echt deugd wanneer je werk en muziekcreatie wordt erkend en geapprecieerd door mensen rondom mij.

Op welk festival zou je graag eens willen staan en waarom?

Aan festivals heb ik nog niet gedacht. Wel zou ik ooit graag in een Tiny Desk-setting of een COLORS-show willen spelen. Een unieke, leuke setting past bij wie ik ben als artieste. Daarnaast vind ik het heel leuk om conceptueel mee te denken aan de scenografie van een show of project.

Wat zijn je doelen in de nabije toekomst?

Ik wil mezelf vooral geen druk opleggen, maar graag veel creëren en experimenteren met mijn sound als groeiende artieste. Concreet? Duurzame relaties opbouwen met andere artiesten.

Wat mogen we verwachten van je set op onze showcase?

Tijdens elke set willen we het publiek echt absorberen in een magische safe space. Het wordt een neo-soul geïnspireerde set met nieuwe songs waar ik verhalen breng van mij en mijn inner circle.

Zet je alvast op ‘aanwezig’ in het Facebook-event en mis geen enkel nieuws. De toegang is gratis, zonder inschrijving. Dat geeft iedereen de vrijheid om te komen. Alle verdere info op de site van Pilar.

1926 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Royal Blood @ Pilar: Terug naar start

De hyperrelevantie van 2014 is Royal Blood de laatste jaren wat aan het verliezen, maar je kan moeilijk ontkennen dat het duo…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Amrita Khan - "Loyalty"

Op regelmatige basis organiseren we met Dansende Beren zelf concertavonden, waar we opkomend Belgisch talent de kans geven om zichzelf voor te…
InstagramLiveRecensies

Slow Crush @ Pilar: Purperen harmoniteit

Aan de overkant van de Atlantische Oceaan is Slow Crush een indiefavoriet. Door studentenradio’s zijn shoegaze en afgeleide varianten daar bij vlagen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.