Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles SG Lewis – “Vibe Like This” & “Infatuation”

Wie zich in volle Covid-pandemie aan een thuisfeestje heeft gewaagd, is in zijn playlist ongetwijfeld een nummer van de Londense SG Lewis tegengekomen. De jonge singer-songwriter, dj en producer doet het al enkele jaren voortreffelijk goed maar wist met debuutalbum times pas echt de discobal in huis te toveren. Tijd voor de opvolger dacht hij ondertussen, want met de release van dubbelsingle “Vibe Like This”/”Infatuation” kondigt de Londenaar zijn tweede studioalbum AudioLust & Higher Love aan dat op 27 januari 2023 zal verschijnen. De future-disco van de dubbelsingle doet in ieder geval wat het hoort te doen: ons opnieuw richting de dansvloer trekken. De aanwezigheid van Ty Dolla $ign en Lucky Daye op “Vibe Like This” helpt daar zeker in mee.

De ambitie voor SG Lewis’ tweede album ligt hoog. Hij heeft namelijk een duidelijke structuur voor ogen: een album opgesplitst in twee aparte delen: AudioLust, het eerste deel en een verzameling van grote, lustvolle dansschijven die puur op raves en festivals thuishoren. Higher Love is de andere helft, vol sterke popklassiekers in wording op een dieper gevoelsniveau. SG Lewis eist met andere woorden de hele avond op, van de aftrap van het feest tot de ontladende terugrit naar huis. Uiteraard heeft hij net als op op times een ferme gastenlijst voorzien (Elton John, Clairo, Victoria Monet, RAYE etc.), al zal zijn eigen stem ook meer dan ooit een grotere rol spelen op dat tweede album.

Op dubbelsingle “Infatuation” en “Vibe Like This” horen we in ieder geval wat SG Lewis met zijn duoconcept voor ogen had. “Infatuation” trekt ons met de gitaar in de strofes en de moderne discofeel in de refreinen als vanouds naar de echte discodansvloer. De single mist met zijn zonnige uitstraling misschien wel net zijn zomermomentum, al houden we ook in de komende herfst graag een feestje. Samenwerking “Vibe Like This” valt zoals beloofd perfect in een groovy popritme, met de zijdezachte zang en runs van Lucky Daye en Ty Dolla $ign als grote voortrekkers. Beide nummers zetten vooral in op gevoel en dansbaarheid en missen in vergelijking met de times-nummers net wat opbouw en structuur, al gaan we ervan uit dat dit op het volledige album wel een pak minder opvalt. Of het geheel de feelgoodfactor van zijn debuut weet te evenaren, dat valt nog af te zien.

AudioLust & Higher Love verschijnt op 27 januari 2023 bij PMR/EMI records.

FacebookInstagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tove Lo - Dirt Femme (★★★★): Vrouw van onze (pop)dromen

Sommige artiesten zijn zoals een goede, Franse, rode wijn: ze worden alleen maar beter met de jaren. De Zweedse popster Tove Lo…
AlbumsRecensies

SG Lewis - times (★★★★): Feelgood funk en disco

SG Lewis ken je ondertussen wel van zijn talrijke samenwerkingen met Clairo, AlunaGeorge of Ruel, waar hij zijn kenmerkende dromerige combo van…
InstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.