Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Girl Scout – “Do You Remember Sally Moore?”

Leuke indierock hoeft niet altijd uit het Verenigd Koninkrijk te komen, dat bewijst Girl Scout. Het viertal uit Stockholm mocht er wel al spelen als support van Holly Humberstone, maar gooide vooral hoge ogen tijdens de festivalzomer in ons eigen land de afgelopen maanden. Nu is het tijd om internationaal aan bekendheid te verwerven met debuutsingle “Do You Remember Sally Moore?”.

Het nummer klokt zelfs niet eens de drie minuten, waardoor we kunnen verwachten dat er geen moment gemist kan worden. De single begint al meteen tamelijk dromerig met de vocals van Emma Jansson op een bedje van powerpop gitaren. Het energieke in de muziek gaat op die manier perfect in cohesie met de iets krachtigere gitaren. Het refrein is er eentje die al snel blijft hangen en muzikaal doet de band bij momenten denken aan Wolf Alice, maar we kunnen evengoed Snail Mail als referentie gebruiken. Op die manier maakt Girl Scout toch een aangename eerste indruk met “Do You Remember Sally Moore?”.

Facebook / Instagram / TikTok

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3436 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.