Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thrice – “Open Your Eyes and Dream”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het is exact een jaar sinds Thrice hun elfde album Horizons/East uitbracht en nu komen ze op de proppen met “Open Your Eyes and Dream”. De hoes verraadt een beetje dat dit wel eens de eerste single kan zijn uit opvolger Horizons/West. Nochtans is het album nog niet aangekondigd, gitarist Teppei Teranishi liet zich al ontvallen dat ze tijdens de opnames van Horizons/East een twintigtal nummers hadden geschreven die ze allemaal zeer goed vonden. De keuze bleek hartverscheurend en onmogelijk te zijn en daarom besliste de band uit Californië om twee thema-albums uit te brengen: East en West.

“Open Your Eyes and Dream” ligt in het verlengde van wat we vorig jaar te horen kregen. De dissonante gitaar die het nummer opent geeft je instant het gevoel dat je Thrice hoort. De lage, ietwat ruwe, basgitaar, samen met de tweede gitaar die een zweverige riff doorheen de song weeft, schept een mooie opbouw. Al duurt het niet lang tot zanger Dustin Kensrue de titel schreeuwt en al de instrumenten tot ontploffing komen, om nadien terug tot rust te laten komen. Het is een beproefd recept dat Thrice perfect weet te hanteren. De postrock die ze brengen, proberen ze steeds verder te verkennen en ook al klinkt deze single heel vertrouwd, ze slagen er weer in elementen toe te voegen die hen op een nieuw pad brengen.

Ook wat de tekst betreft, wordt er zelden over banale zaken gezongen. Nu behandelt Kensrue hoe het is om los te komen van grote systemische problemen die niet kunnen veranderen omdat we er ons hele leven mee hebben geleefd. Maar als we terugkijken en een beetje uitzoomen, is het gemakkelijk te zien dat dit gevoel van doordringing en onvermijdelijkheid slechts een illusie is. Dat de meeste dingen onmogelijk lijken totdat ze gebeuren. Dit lied gaat over het openen van onze ogen voor die realiteit, en bereid zijn om iets beters in het bestaan ​​te dromen.

Wie hen live aan het werk wil zien, hoeft niet lang meer te wachten. Ze spelen op 22 oktober samen met Touché Amoré en Coheed and Cambria in Trix Antwerpen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
AlbumsRecensies

Dustin Kensrue - Desert Dreaming (★★★½): Als een cowboy door het Zuidwesten van Amerika

Dustin Kensrue, bij velen bekend als de frontman van de posthardcoreband Thrice, heeft zich gedurende bijna twee decennia ook laten gelden als…
InstagramLiveRecensies

Thrice @ Trix (Zaal): Grote onderscheiding op het twintigjarige feestje van The Artist In The Ambulance

2003 was een doorslaggevend jaar voor het screamo genre. Voor wie toen nog te jong was; emotioneel geladen liedjes met schreeuwende vocalen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dustin Kensrue - "Death Valley Honeymoon" (feat. Cat Clyde)

Volgende week zaterdag zal Dustin Kensrue met zijn Thrice het monumentale The Artist In The Ambulance integraal vertolken in een uitverkochte Trix….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.