Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Smashing Pumpkins – “Beguiled”

© CPU – Stijn Verbruggen

The Smashing Pumpkins maakte voornamelijk furore in de jaren negentig. Met Siamese Dream en Mellon Collie and the Infinite Sadness leverde de Amerikaanse band toen twee zeer straffe albums af. Helaas ging het daarna al snel bergaf met de kwaliteit van zijn muziek, maar dat betekende nog niet het einde. The Smashing Pumpkins bracht namelijk nog heel wat albums uit, waarvan het meest recente Cyr het absolute dieptepunt is. In 2022 en 2023 breien de Amerikanen daar met ATUM een vervolg aan. Ze brengen namelijk drieëndertig opeenvolgende weken een nieuwe single uit en het album wordt in drie delen uitgebracht. Het eerste deel verschijnt op 15 november 2022, het tweede deel wordt op 31 januari 2023 uitgebracht en het laatste deel op 21 april 2023.

“Beguiled” opent met gitaren die hevig zouden moeten overkomen, maar voornamelijk als kitscherige metal klinken. Het doet allemaal een beetje denken aan een Ghost-afkooksel en daar zat toch ook wel echt niemand op te wachten. De stem van Billy Corgan maakt het ook niet beter, want die verloor zijn charmes een dikke vijftien jaar geleden al. Op deze single wordt dit nogmaals pijnlijk duidelijk en zijn stem is hier simpelweg ook niet complementair met de instrumentatie, tot op het punt waar we er ons gewoon enorm aan gaan ergeren. We waren blij toen we te horen kregen dat The Smashing Pumpkins de synthesizers van op Cyr links hadden laten liggen, maar “Beguiled” kunnen we bezwaarlijk een goede single noemen. Het mag dan ook niet verbazen dat we niet zitten te wachten op een The Smashing Pumpkins-album van drieëndertig nummers.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

332 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

The Smashing Pumpkins - ATUM - Act I (★½): Een kaarsje branden voor het vervolg

Elk decennium heeft zo zijn legendarische bands en als je denkt aan de jaren negentig, dan schieten The Smashing Pumpkins je waarschijnlijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Smashing Pumpkins – “Confessions of a Dopamine Addict” en "Wrath"

We zullen al meteen beginnen met een disclaimer: we hebben het nooit gehad voor The Smashing Pumpkins. Niet dat we er tegen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Smashing Pumpkins - "Cyr" & "The Colour of Love"

Billy Corgan is niet de meest gemakkelijke mens om mee overeen te komen, dat weet iedereen in de muziekindustrie. In 2018, na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.