Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Grade 2 – “Doing Time”

© Epitaph Press Photo

We krijgen met de Britse Grade 2 een echte punkband voorgeschoteld die geschoold is volgens het oude recept. Door het bijna mythische muzikale erfgoed van hun geboorteland Isle of Wight te combineren met de alledaagse realiteit van opgroeien in een vermoeide badplaats, spuwt Grade 2 zinderende punkmuziek uit met passie, angst, humor en wanhoop. Op hun vorige plaat, hun debuutalbum voor Hellcat Records, Graveyard Island, klaagden ze zowat alle sociopolitieke problemen aan die je maar kan bedenken. Nu pikken ze er de alledaagsheid uit om het nine-to-five werkpatroon aan te klagen. Gecorreleerd aan een leven achter de tralies gebruikt de band retorieke teksten zoals ‘I’m just a number in the system with a lifetime parole.’

Al vanaf de eerste noot klettert de basgitaar in het rond en zit er een verschroeiend tempo in het nummer dat nooit stilvalt. Met hun Brits accent schreeuwen ze slogans die zich kanten tegen de maatschappij. De boodschap is kort en bondig en ze wordt afgeleverd in een minuut en twaalf seconden. Het moet niet verbazen dat de band een thuis heeft gevonden bij Hellcat Records, het kleine broertje van Epitaph Records. De invloeden van labelbaas en Rancid-zanger Tim Armstrong zijn duidelijk te horen op dit lied.

Of ze effectief het succes gaan ervaren van hun grote voorbeeld is nog maar de vraag. Maar dat ze hard werken aan hun weg mag duidelijk zijn. Zo zijn ze deze zomer nog doorheen heel Europa gereisd als voorprogramma van Social Distortion. Er staat voorlopig geen nieuwe tournee gepland maar iets zegt ons dat het niet lang zal duren eer ze terug Europa zullen doorkruisen. Oi oi!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Interrupters - "In The Mirror"

Enkele jaren geleden verkondigde Kevin Lyman, organisator van de legendarische Vans Warped Tour, het al aan iedereen die het wou horen; The…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Grade 2 - "Graveyard Island"

Grade 2 is een punkband van the Isle of Wright, VK. Punk uit Groot-Brittannië, dat heeft geschiedenis en dat hoor je meteen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.