Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pip Millett – “Heal”

Ondertussen is het eigenlijk geen geheim meer dat er aan de andere kant van het Kanaal behoorlijk veel muzikaal talent rondloopt. Sommigen hebben inmiddels al wel een beetje een naam voor zichzelf gemaakt bij ons, terwijl anderen nog steeds wachten op die grote doorbraak. Dit laatste geldt voor Pip Millett. Hoewel de r&b-zangeres in Engeland al wel wat bescheiden succesjes geboekt heeft en wordt gezien als een van de meest veelbelovende talenten die daar rondloopt, is haar naamsbekendheid buiten de landsgrenzen nog maar beperkt. Wat ons betreft is het tijd dat dat verandert want Millett beschikt namelijk over een gezonde dosis charisma en imponeert met haar zijdezachte stem die zich perfect leent voor de zwoele r&b die ze maakt. Het is te hopen dat die verdiende doorbraak zal volgen met de release van haar aanstaande debuutalbum, when everything is better, i’ll let you know, waar ze nu een voorproefje van geeft met “Heal”.

Met “Heal” stelt Pip Millett zichzelf erg kwetsbaar op. Het nummer gaat over haar behoefte om haar mentale gezondheid te verbeteren en zichzelf over de trauma’s heen te zetten die in haar verleden plaatsvonden. Ze geeft toe dat ze het moeilijk vindt om die stappen te zetten, maar dat ze wel onwijs haar best doet door zelfhulpboeken te lezen, haar gevoelens in woorden te brengen en niet alleen maar met zichzelf te praten over wat er in haar hoofd afspeelt. De kwetsbaarheid die we in die loepzuivere stem van Millett horen, weet ons zeker wel te raken, maar op muzikaal gebied gebeurt er niet zoveel spannends in “Heal”. Het lied duurt misschien ook net een minuutje te lang om continu onze aandacht vast te houden. Al met al is “Heal” dus zeker een mooi nummer, maar helaas niet heel speciaal.

when everything is better, i’ll let you know verschijnt op 21 oktober. In het najaar zal Pip Millett het een en ander hiervan laten horen op een Europese tour. Op 18 november staat de Britse in de Antwerpse Trix, terwijl fans bij onze Noorderburen haar op verschillende data in hun eigen land kunnen bewonderen. Die zijn te vinden op haar website.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

149 posts

About author
ik droom, denk en vind veel
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Pip Millett - "Running" (feat. Ghetts)

Het wordt stilaan tijd dat de wereld Pip Millett eindelijk ontdekt, want het kan niet meer al te lang duren voor deze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poppy Ajudha - "Weakness"

We kunnen al enkele jaren spreken over een vernieuwde Britse muziekscène, waarin genres zoals jazz, soul, r&b herontdekt worden. Culturen clashen en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Strand Of Oaks – “Rest Of It”

Volgende maand komt Strand Of Oaks met een nieuwe plaat, de opvolger van het alom geprezen HEAL. Op 17 februari weten we of Timothy…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.