Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single No Fun At All – “See The Splendor”

© CPU – Emiel Viellefont

De Zweedse punkrockformatie No Fun At All kwam deze zomer in het oog van de storm te staan na zijn doortocht in Duffel op Brakrock. Tijdens hun optreden kampten ze met enkele technische mankementen, waardoor zanger Ingemar Jansson deze naast het podium moest oplossen. Een misverstand en de stress die hierbij kwamen kijken, zorgden dat er enige spanning ontstond met de crew van Sick Of It All. Mocht het een aflevering van F.C. De Kampioenen geweest zijn, zou het allemaal wel loslopen naar het einde van het verhaal. Jammer genoeg escaleerde de situatie zodanig dat No Fun At All zijn Europese tour per direct stopzette. Het zijn bizarre tijden en er werd links en rechts gevreesd voor een einde in mineur voor de band.

Nu de storm is gaan liggen, krijgen we eindelijk de opvolger van “It’s Not A Problem“. Waar ze op de eerste single nog stevig tekeer gingen en toonden dat ze nog steeds tegen een dolle snelheid kunnen razen, schakelen ze nu een versnelling lager. “See The Splendor” is allesbehalve een trage song, maar schuift toch iets meer aan bij het rockgenre dan bij de typische punkrock die we van hen gewoon zijn. Toch bevat het alle ingrediënten die het een heel herkenbaar No Fun At All-nummer maken; melodische zang met een Zweeds accent, een catchy refreintje dat al snel een weg in je hoofd vindt en zich daar rustig nestelt en snedige uptempo drums. Dat dit een aanklacht tegen het Zweedse koningshuis is, scoort hen enkel extra punten bij de echte punkers in hun achterban.

Ook het tweede nummer dat we te horen kregen uit hun zevende album Seventh Wave geeft ons een lekker gevoel. De band heeft absoluut niks ingeboet aan energie en bewijst dat ze nog steeds tot het kruim van de Europese melodische punkrock behoort. Of ze dit tempo een volledig album kan volhouden, zullen we weten op 14 oktober wanneer Seventh Wave verschijnt op het Oostenrijkse label SBÄM Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

No Fun At All - Seventh Wave (★★★): In de zevende golf schuilen weinig geheimen

Er was een tijd dat alles wat uit Zweden kwam klonk alsof het door Benny en Björn aangeraakt was. De hitmakers die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single No Fun At All - "It's Not A Problem"

In de hoogdagen van de snelle skatepunk gedurende de jaren negentig was No Fun At All hét Europese tegengewicht voor al het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.