Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single No Fun At All – “It’s Not A Problem”

© Jimmie Olsson

In de hoogdagen van de snelle skatepunk gedurende de jaren negentig was No Fun At All hét Europese tegengewicht voor al het geweld dat van over de grote plas kwam. De mokerslagen die Pennywise en NOFX uitdeelden, werden steevast beantwoord door de Zweden. Onlangs brachten ze nog een bezoekje aan ons land met hun landgenoten Satanic Surfers, waarmee ze bewezen nog steeds over die snedigheid te beschikken die hen zo herkenbaar maakte. Er staan misschien wel al enkele jaren meer op de teller, maar daar was in Edegem toen alvast helemaal niks van te merken.

De band verkondigde tijdens de encore dat het zevende album eraan zat te komen en we kregen deze “It’s Not A Problem” toen al in première te horen. Vandaag maken de mannen bekend dat dit album door het leven zal gaan als Seventh Wave en we kunnen dit volledig beluisteren vanaf 7 oktober. Dat het nummer toen al naadloos in de set opging, maakte al meteen duidelijk dat No Fun At All nog steeds geen compromissen sluit en resoluut kiest voor de sound die hen groot gemaakt heeft. Ze zetten de song in met een uptempo gitaarriff, maar het duurt niet lang vooraleer de drums overschakelen naar een dubbeltempo. Wanneer zanger Ingemar Jansson inzet, voelt dit direct aan als een klassiek No Fun At All-nummer; snel, scherp en heel melodieus.

No Fun At All experimenteerde ooit meer op zijn vierde album State of Flow en dat zorgde ervoor dat de band in stilte van het toneel verdween. De prijs voor originaliteit zullen ze met deze “It’s Not A Problem” niet winnen, maar iets zegt ons dat ze dat geen probleem zullen vinden. Ga kijken op Brakrock en aanschouw hoe wild het publiek nog steeds wordt op nummers zoals deze.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

No Fun At All - Seventh Wave (★★★): In de zevende golf schuilen weinig geheimen

Er was een tijd dat alles wat uit Zweden kwam klonk alsof het door Benny en Björn aangeraakt was. De hitmakers die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single No Fun At All - "See The Splendor"

De Zweedse punkrockformatie No Fun At All kwam deze zomer in het oog van de storm te staan na zijn doortocht in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.