Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Labrinth – “Kill For Your Love”

Labrinth, oftewel creatief genie zoals hij door velen bestempeld wordt. Het is al van 2019 geleden dat hij Imagination & the Misfit Kid uitbracht, maar het is voornamelijk door zijn werk bij de hitserie Euphoria dat het grote publiek hem leerde kennen. Gezien hij de volledige soundtrack voor zijn rekening nam voor beide seizoenen, zou je ergens wel kunnen stellen dat dit ook zijn albums waren, maar jammer genoeg vallen deze onder de noemer van de serie. Dat weerhield de Britse zanger en producer er niet van om naast zijn projecten voor Euphoria ook nog zelf muziek uit te brengen. Met “Kill For Your Love” krijgen we dus een eerste voorsmaakje van wat we mogen verwachten op zijn derde album, dat de titel Ends & Begins krijgt en in oktober het levenslicht zal zien.

“Kill For Your Love” begint met een intrigerend beatje, waarna je meteen meegenomen wordt door de vocals die Labrinth op zijn eigen typische manier brengt. Hij weet zijn stem zoals gewoonlijk heel goed te beheersen en gaat van hoog naar laag zonder enige moeite. Met zijn typische achtergrondgeluidjes à la ‘whooh’ en ‘hah’, die hij veelvoudig gebruikte op de Euphoria-soundtrack, krijg je de typische productie die we van de Brit gewoon zijn. Op inhoudelijk vlak hebben we hier wel te maken met een klassiek liefdesnummer. Hij zingt vol overtuiging dat hij voor de liefde zou willen sterven omdat hij zo betoverd is door zijn geliefde. Op tekstueel vlak mogen we dus niets vernieuwends verwachten, maar door de manier waarop Labrinth het brengt zijn we weer volledig mee in zijn verhaal.

Ends & Begins verschijnt op 21 oktober. Voor tourdata is het nog afwachten.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

148 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sia - "Incredible" (feat. Labrinth)

De tijd dat Sia bovenaan de hitlijsten stond, ligt al enige tijd achter ons. Popalbums 1000 Forms of Fear en This Is Acting…
AlbumsRecensies

Labrinth - Ends & Begins (★★): Van een mooi bord kun je niet eten

In het afgelopen decennium is Labrinth stilletjes maar zeker uitgegroeid tot een van de meest geprezen en belangrijkste muzikanten van het hedendaagse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Labrinth - "Never Felt So Alone" (feat. Billie Eilish)

De allergrootste hits van Labrinth lagen tot voor kort een dikke vijf jaar achter ons, maar sinds enige tijd is de Britse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.