Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Labrinth – “Never Felt So Alone” (feat. Billie Eilish)

De allergrootste hits van Labrinth lagen tot voor kort een dikke vijf jaar achter ons, maar sinds enige tijd is de Britse singer-songwriter weer alomtegenwoordig. Dat de man terug over een stijgende populariteitscurve beschikt, heeft hij veelal te danken aan het feit dat hij de soundtrack van de immens populaire HBO-serie Euphoria in elkaar mocht steken. Een gigantisch succes dus, zo bleek, wat er ook voor zorgde dat hij terug volop in de schijnwerpers kwam te staan. En zoals dat dan gaat in de muziekwereld moet het ijzer gesmeed worden nu het heet is. Daarom verschijnt later dit jaar een derde langspeler van Labrinth onder de noemer Ends & Begins, waaruit we met “Kill For Your Love” al een voorsmaakje kregen. Maar toch zal deze “Never Felt So Alone” uiteindelijk met veel meer aandacht gaan lopen.

Dat heeft alles te maken met een verdoken feature op deze single en dat van niemand minder dan Billie Eilish. De Amerikaanse wereldster gaat gelukkig niet met alle aandacht lopen, want op “Never Felt So Alone” is het vooral de vibe die centraal staat. Zo trekt een zwoele beat ons al snel in de wondere wereld van soulvolle r&b, waarin de stemmen van Labrinth en Eilish geleidelijk aan in elkaar verstrengelen. Op muzikaal vlak wordt het nummer zo minimalistisch mogelijk gehouden, maar zijn er tegelijkertijd toch heel wat details aanwezig. Een ware ontdekkingstocht dus, deze single, maar over het algemeen ligt ze ook gewoon erg fijn in het gehoor. Eentje die zowel de meerwaardezoeker als de neutrale fan zal kunnen overtuigen dus! Het is dan ook niet voor niets dat de song, naast een plekje op de tracklist van Labrinths soloalbum, ook in Euphoria te horen zal zijn.

Ends & Begins verschijnt op 21 oktober.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2043 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
InstagramLiveRecensies

Billie Eilish @ Pukkelpop 2023: Billie-mania!

Het was gisteren al de hele dag over koppen lopen aan het hoofdpodium en daar kan maar een schuldige voor aangewezen worden:…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.