Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Clean Bandit & French The Kid – “Sad Girls” (feat. Rema)

© CPU – Freya Goossens

Het is al even geleden dat er een nummer van Clean Bandit in ons hoofd vast stak. Hun laatste album What Is Love kende maar matig succes waarbij “Solo” met Demi Lovato en “I Miss You” met Julia Michaels de enige commerciële hoogvliegers waren. Sindsdien was het enthousiasme voor nieuwe nummers maar beperkt. Vermoedelijk heeft dit te maken met het toch wat achterwege laten van hun klassieke instrumenten en het feit dat de recentere muziek allemaal redelijk hetzelfde klonk. Met hun nieuwste single “Sad Girls”, een samenwerking met French The Kid en Rema, vallen ze weer in hetzelfde schuitje.

“Sad Girls” begint met dezelfde beats en sounds waarmee tegenwoordig elk Clean Bandit-nummer begint. Het voelt direct aan alsof we het lied al gehoord hebben. Vroeger maakten de klassieke instrumenten de muziek van Clean Bandit zeer eigen, terwijl dat nu allemaal overboord gegooid is voor een volledig elektronische sound. Alhoewel, wij zijn er niet zeker van of het behouden van de viool of cello “Sad Girls” beter gemaakt had. De rap van French The Kid en Rema is ook niet bepaald bijzonder. De klassieke teksten over drugsgebruik, je de ‘g’ voelen en het hebben van een meisje zijn ook hier thuis en gaan helemaal niet over ‘sad girls’. Clean Bandit is zichzelf duidelijk doorheen hun carrière verloren en blijven vasthouden aan een generieke, puur elektronische sound. Met “Sad Girls” is er dus jammer genoeg geen vernieuwing, of eerder terugkering naar het oude recept, waar we enkel maar op konden hopen.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

141 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop voegt o.a. Foals, King Gizzard & The Lizard Wizard, Turnstile en YUNGBLUD toe aan de affiche!

De nieuwe namen voor Pukkelpop vliegen ons de laatste dagen om de oren. Nadat de eerdere aankondigingen zoals Billie Eilish en Angèle…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single French The Kid - "White Wine"

Zoals de naam het verklapt, is French The Kid geen gewone Britse rapper. Ondanks het feit dat hij geboren is in Engeland,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.