Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anne-Marie – “Psycho” (feat. Aitch)

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het is alweer een jaar geleden dat Anne-Marie haar album Therapy uitbracht en daarna viel het wat stil rond de Britse zangeres. Eerder dit jaar bracht ze het nummer “I Just Called” samen met NEIKED en Latto uit en konden we haar zien op de Main Stage van Rock Werchter. Beide zaken waren niet bepaald opmerkzaam waardoor ze toch wat onze aandacht verloor. Nu probeert ze met “Psycho” in samenwerking met Britse rapper Aitch een nieuw tussendoortje te geven in afwachting van een aankondiging voor een derde album.

“Psycho” begint met een droge piano toets die zich herhaalt terwijl Anne-Marie op redelijk zagerige toon de eerste woorden uitspreekt. Soms weet je niet goed of er een mug in je oren aan het zoemen is of er wel degelijk gezongen wordt. Vervolgens krijgen we een opsomming aan namen krijgen à la “Mambo No. 5 (A Little Bit of…)”, wat het geheel niet beter maakt op vlak van het zagerigheid. Inhoudelijk is het zoals je het kan verwachten bij de Engelse: het gaat over een ex die vindt dat ze een psycho was, maar hij blijkt ook niet de meest koosjere man te zijn. Het refrein is dan ook een herhaling van de zin ‘I’m the psychopath’ met een ringend deuntje dat doet denken aan Crazy Frog. Was de toevoeging van Aitch een bijdrage? Zeker niet, want het is zo wat de mannelijke variant van wat Anne-Marie reeds zong op exact dezelfde toon. “Psycho” kan ons overduidelijk niet bekoren en we kunnen enkel maar hopen op beters in de toekomst.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

150 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Oscar and the Wolf, Anne-Marie, Froukje en meer naar Lokerse Feesten

Het festivalseizoen is nog ver weg, maar de Belgische festivals schakelen de laatste weken een versnelling hoger met aankondigingen om het aftellen…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.