Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & The Lizard Wizard – “Ice V”

© CPU – Cédric Depraetere

In het lijstje met productiefste bands van de afgelopen tien jaar, staat King Gizzard & The Lizard Wizard met heel veel voorsprong bovenaan. Met maar liefst twintig studioalbums en een handjevol livealbums onder de arm, leken de grenzen van het onmogelijke echter stilaan in zicht te komen. Niks is minder waar, want de band vuurt aanstaande oktober nog eens drie gloednieuwe albums op ons af. Waar die inspiratie vandaan blijft komen, is voor ons ook een van de grotere vraagtekens die de moderne tijd rijk is, maar “Ice V” bewijst alleszins dat die inspiratie verre van op is.

De band gaf eerder al aan dat ze op nieuw materiaal wat meer zouden jammen. “Ice V” is daar, net zoals enkele maanden geleden “The Dripping Tap“, weerom een duidelijk voorbeeld van. De song begint nochtans vrij lineair en groovy, maar gaat na twee luttele minuutjes al over in een experimenteel meesterwerkje. Synths, gitaren en nog enkele moeilijk thuis te brengen geluiden zorgen namelijk nog een achttal minuten voor ideaal psychedelisch escapisme dat de naderende nazomer perfect complementeert. Als we het moeten vergelijken met een andere song in de discografie, dan wel met “The River”. Nog niet volledig overtuigd? Laat je dan meeslepen door de fantastische danskunsten die bandlid Joey Walker vertoont in de videoclip.

De aankomende albums zullen Changes (28 oktober), Laminated Denim (12 oktober) en Ice, Death, Planets, Lungs, Mushrooms And Lava (7 oktober) gaan heten.

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

King Gizzard & The Lizard Wizard - Changes (★★★★): De verfrissende wind der verandering

Het jaar 2017 zal elke Gizzhead voor altijd bij blijven als het jaar waarin King Gizzard & The Lizard Wizard liefst vijf…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Gizzard & The Lizard Wizard - "Hate Dancin'"

Als je ooit denkt dat je te veel te doen hebt, dat je nooit klaar geraakt, dan raden we je aan om…
AlbumsFeatured albumsRecensies

King Gizzard & The Lizard Wizard - Laminated Denim (★★★): Comme d'habitude

Hoezeer men ook zou willen, het begint wat moeilijk te worden om de output van een band als King Gizzard & The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.