Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single SNAYX – “Work”

Dat het Verenigd Koninkrijk een Westers land van extremen en paradoxen is, hebben we te danken aan één woord: ‘leave’. Een lichtpuntje in de algehele malaise is dat de Brexit een stortvloed aan progressieve bands het water liet oversteken. Blikvangers als IDLES en Fontaines D.C. loodsten het klassebegrip terug naar de alternatieve mainstream, maar staarden zich ook niet blind op de vaderlandse excessen. Liefde, verbondenheid en noeste arbeid kennen immers geen grenzen. Op dat elan zette SNAYX vorig jaar zijn eerste stappen in de muziekindustrie. De debuutsingle “False Friends” herbergt een typisch, ruwe gitaarsound die voortdrijft op een existentiële crisis. “Cigarette” is dan weer een erotische ode aan de doordringende geur van teer en nicotine. Het peukenfeest lijkt zijn piek nog niet bereikt te hebben. De BBC deelde bijvoorbeeld mee dat SNAYX een band is om dit jaar in de gaten te houden.

Na het beluisteren van “Work” hoeven we daar geen seconde over te twijfelen. Voor het eerst in zijn prille carrière trekt de SNAYX de staalkaart van korte riffs die gemaakt zijn om je muffe bureau- of fabrieksruimte af te breken. De simpele maar krachtige ‘Oi!’, geeft het startschot van positieve verandering. Qua timing is de release van “Work” nagenoeg perfect. Naast hordes personeelsleden die zich na een deugddoende vakantie terug vermannen om de 38-urenweek te torsen, is de single ook van toepassing op de schoolgaande jeugd die de klasruimte al kotsbeu is. Mensen zijn immers niet gemaakt om gemiddeld acht uur per dag te moeten stilzitten of gecommandeerd te worden. SNAYX speelt handig in op die veronderstelling door gewoon keihard te raggen. De grofgebekte teksten en het South East-accent doen de rest om jezelf op te peppen voor je ontslagbrief in te dienen en betere levenskeuzes te maken.

Vrijdag 21 oktober speelt SNAYX op Left of the Dial. Dat ontdekkingsfestival tovert Rotterdam voor drie dagen om tot het hart van de alternatieve muziek. Onze dagverslagen van vorig jaar lees je hier.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Kid Kapichi @ Ancienne Belgique (AB Club): Rauw & ongestoord

‘Music scene is crazy, bands start up each and every day’; zong Pavement op “Cut Your Hair”. De visionair Stephen Malkmus had…
InstagramLiveRecensies

Kid Kapichi @ Trix (Bar): Gore gitaaraanslagen

Ze openden al voor Nothing But Thieves en Frank Carter & The Rattlesnakes in Trix, maar op 24 februari 2023 mocht Kid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.