Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons – “Love Of Mine – Night Visions Demo”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Klinken we als bittere boomers als we zeggen dat Imagine Dragons vroeger betere muziek maakte? Over enkele dagen wordt het debuutalbum van het Amerikaanse viertal alweer tien jaar oud en dat is natuurlijk een reden om feest te vieren. Night Visions bereikte als geheel nog niet het grote publiek, maar de single “Radioactive” zette de band wel meteen stevig op de kaart. Het was niet voor niets dat Imagine Dragons eerder dit jaar hun (teleurstellende) optreden op Rock Werchter afsloot met die doorbraakhit. Er is goed nieuws voor de fans van het eerste uur, want het nieuwe “Love Of Mine” is niet zomaar een nieuwe single, maar een demo die Dan en kompanen opgerakeld hebben uit de dagen van Night Visions.

Een goeie vier minuten duurt de nieuwe demo, die in feite vrijwel afgewerkt klinkt. Het lied is zoals we na al die jaren nog steeds gewoon zijn van Imagine Dragons: vrij stevig. Met percussie aan hoog tempo en een energiek refrein is “Love Of Mine” eigenlijk een zalig zomers nummer dat wat te laat komt nu het net september is. Het voelt wat aan als een fietsrit diep in een nog warme nacht waarbij je haren en armen door de lucht fladderen. De demo brengt iets bevrijdends met zich mee en de stevige aard deert helemaal niet. Imagine Dragons houdt nog steeds van een hoge dosis energie, maar hier leunt het met momenten toch meer naar rockmuziek. “Love Of Mine – Night Visions Demo”, zoals het lied eigenlijk heet, is een leuke toevoeging aan de discografie van Imagine Dragons. Dat is iets dat we tegenwoordig niet meer over elke single van de band kunnen zeggen.

Night Visions (Expanded Edition) bevat in totaal 22 nummers, waarvan de meeste op het originele of op een van de zes verschillende deluxe edities verschenen. Naast “Love Of Mine” staat er met “Bubble” nog een demo op. Op de 10th Anniversary Expanded Super Deluxe Edition staan nog twee nummers extra. Beide versies verschijnen op 9 september.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

951 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Imagine Dragons – Mercury – Act II (★★½): Grootser is niet altijd beter

Afgelopen zaterdag maakte Imagine Dragons een doortocht op Rock Werchter als headliner van het festival. Een dag eerder loste de band rond…
InstagramLiveRecensies

Imagine Dragons @ Rock Werchter 2022: Eentonige viering van het leven

© CPU – Nathan Dobbelaere Het is een drukke week voor de Belgische fans van Imagine Dragons. De dag voor de Amerikaanse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Sharks"

Op 1 juli verschijnt Mercury – Act 2 van Imagine Dragons en dat is niet geheel verrassend de opvolger van Mercury – Act 1….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.