Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OFF! – “Kill to Be Heard”

© Jeff Forney

Keith Morris is 66 en nog altijd even pissed als tijdens zijn gloriejaren bij Circle Jerks en Black Flag. Hoewel de frontman zijn status als punkicoon dus al vroeg in zijn carrière verzilverde, kan het met OFF! haast niet punk genoeg. Deze supergroep met leden uit verschillende underground bands van weleer gebruikt al sinds 2009 hetzelfde stappenplan voor hun muziek: inpluggen, twee minuten chaos in de studio, mixen en klaar. Meer moet dat niet zijn. Toch durft OFF! al eens verrassend uit de hoek te komen. Voor de dertigste verjaardag van Metallica’s Black Album coverde de band vorig jaar “Holier Than Thou”. Deze zomer kwam OFF! voor de eerste keer sinds Wasted Years met origineel materiaal op de proppen in de vorm van “War Above Los Angeles”. Die single bevestigde een nieuw album en vandaag horen we een tweede voorproefje. 

“Kill to Be Heard” is uit hetzelfde hout gesneden als zijn voorganger. De eerste twintig seconden worden uitbesteed aan spanning opbouwende gitaar, drums en bas. Na die passage treuzelt de band geen seconde langer en gaat ze over tot een woede-uitbarsting. Hoewel “War Above Los Angeles” over een duidelijk, actueel thema gaat, weten we deze keer minder snel wat Morris precies over de dreigende riffs brult. Dat hij het meent, is anders onbetwistbaar. Tegen het einde van het nummer horen we zelfs lichte kenmerken van moderne muziekproductie. OFF! is dus niet zozeer tegen innovatie, maar ze houden het wel subtiel. 

“Kill to Be Heard” is de tweede single van Free LSD dat verschijnt op 30 september. 

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

42 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Lens - "Disturb The Peace"

Death Lens is een band afkomstig uit de buitenwijken van Oost-Los Angeles. De bandleden zijn opgegroeid als een minderheidsgroep die voortdurend te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.