Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OFF! – “Kill to Be Heard”

© Jeff Forney

Keith Morris is 66 en nog altijd even pissed als tijdens zijn gloriejaren bij Circle Jerks en Black Flag. Hoewel de frontman zijn status als punkicoon dus al vroeg in zijn carrière verzilverde, kan het met OFF! haast niet punk genoeg. Deze supergroep met leden uit verschillende underground bands van weleer gebruikt al sinds 2009 hetzelfde stappenplan voor hun muziek: inpluggen, twee minuten chaos in de studio, mixen en klaar. Meer moet dat niet zijn. Toch durft OFF! al eens verrassend uit de hoek te komen. Voor de dertigste verjaardag van Metallica’s Black Album coverde de band vorig jaar “Holier Than Thou”. Deze zomer kwam OFF! voor de eerste keer sinds Wasted Years met origineel materiaal op de proppen in de vorm van “War Above Los Angeles”. Die single bevestigde een nieuw album en vandaag horen we een tweede voorproefje. 

“Kill to Be Heard” is uit hetzelfde hout gesneden als zijn voorganger. De eerste twintig seconden worden uitbesteed aan spanning opbouwende gitaar, drums en bas. Na die passage treuzelt de band geen seconde langer en gaat ze over tot een woede-uitbarsting. Hoewel “War Above Los Angeles” over een duidelijk, actueel thema gaat, weten we deze keer minder snel wat Morris precies over de dreigende riffs brult. Dat hij het meent, is anders onbetwistbaar. Tegen het einde van het nummer horen we zelfs lichte kenmerken van moderne muziekproductie. OFF! is dus niet zozeer tegen innovatie, maar ze houden het wel subtiel. 

“Kill to Be Heard” is de tweede single van Free LSD dat verschijnt op 30 september. 

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

40 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Stick To Your Guns @ Trix: Minder militant, even imposant

Een dikke week nadat Stick To Your Guns aan hun Europese tour begon, mochten we ze verwelkomen in ons Belgenlandje. Met het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Upchuck - "Boss Up"

Al vier jaar maakt Upchuck furore in de undergroundscene van Atlanta, maar 2022 zou zomaar eens kunnen het jaar zijn dat ze…
AlbumsRecensies

Stick To Your Guns - Spectre (★★★★): Hier met die guillotine

Stick To Your Guns is een vaste waarde in het hardcoremilieu. Al in 2004 begonnen de jongens uit Orange County, California stevige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.